Fenerbahçe Kim Min Jae için transfer itirafı! Görüşen takımları menajeri açıkladı

Kim Min Jae için transfer itirafı! Görüşen takımları menajeri açıkladı

10.09.2022 - 19:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'ye rekor bir gelir kazandırarak Napoli'ye transfer olan Kim Min Jae yeni takımına çabuk alıştı. Güney Koreli savunmacı gösterdiği performansla, İtalyan taraftarların gönlünde taht kurdu. Kim Min Jae'nin Napoli'ye transferine aracılık eden Hoo Lee açıklamalarda bulundu. Hoo Lee, 25 yaşındaki stoperin transfer döneminde görüştüğü takımları duyurdu.

Kim Min Jae için transfer itirafı Görüşen takımları menajeri açıkladı

Serie A devi Napoli'nin Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Kim Min Jae hakkında yeni bir açıklama geldi. Güney Koreli savunmacının menajeri Hoo Lee, 25 yaşındaki oyuncunun transfer dönemi içerisinde görüşmelerde bulunduğu takımları açıkladı. Kim Min Jae'nin Napoli'de gösterdiği performans kısa süre içerisinde beğeni kazandı.

Haberin Devamı

JESUS: GİDİŞİ AĞIR BİR DARBE OLDU

Kim Min Jae'nin ayrılığı hakkında açıklama yapan ilk isim Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus olmuştu. 20 Temmuz'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Portekizli çalıştırıcı, Güney Koreli savunmacının ayrılık kararıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullanmıştı. Kim Min Jae'nin ayrılığını ağır bir darbe olarak nitelendiren Jorge Jesus, "Kim Min Jae sürpriz oldu, durumu 3 gün önce belli oldu. Onunla ilgilenen kulüp kontratındaki çıkış maddesini ödeyecek. Benim için ağır bir darbe oldu. Sistemimizde önemliydi ama takımımızda iyi oyuncular var. Yine de Kim Min Jae'nin sahip olduğu özellikleri inkar edemeyiz" açıklamasını yapmıştı.

RENNES DERKEN NAPOLİ'YE GİTTİ

Fenerbahçe'den Rennes'e transfer olması beklenen Kim Min Jae sürpriz bir şekilde son dakikada karar değiştirmişti. Güney Koreli savunmacı transfer için devreye giren Napoli'nin teklifini kabul etmiş ve Serie A devine imza atmıştı. Napoli tecrübeli savunmacının sözleşmesinde yer alan 18 milyon 50 bin euroluk serbest kalma bedelini Fenerbahçe'ye ödemişti. Sarı-lacivertlilerden KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Kim Min-Jae'nin İtalyan Kulübü Napoli'ye, 18.050.000 Avro bedelle transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

Haberin Devamı

YENİ TAKIMINA ÇABUK ALIŞTI

Kim Min Jae ile Napoli arasında 30 Haziran 2025'e kadar sözleşme imzalandı. 25 yaşındaki oyuncu Serie A devindeki kariyerine oldukça hızlı başladı. Güney Koreli futbolcu yeni takımında toplam 6 maçta oynama başarısı gösterdi ve hepsinde 90 dakika sahada kaldı. Kim Min Jae bu süreçte rakip fileleri 2 kez havaalandırdı. Güney Koreli oyuncunun güncel piyasa değeri 14 milyon euro olarak gösteriliyor.

JESUS'TAN KİM MİN JAE YORUMU

Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev ile UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı müsabaka öncesi Jorge Jesus açıklamalarda bulunmuştu. Tecrübeli teknik adam, Kim Min Jae'nin Fenerbahçe'deki en iyi savunma oyuncusu olduğunu belirtmiş ve "Kim Min-jae takımdan ayrıldı. Bana göre Fenerbahçe’deki en iyi savunma oyuncusuydu ama bunlar geride kaldı. Mevcut kadroya odaklanmalıyız" demişti.

Haberin Devamı

MENAJERİNDEN TRANSFER İTİRAFI

Sporx'in derlediği habere göre; Fenerbahçe'den, Napoli'ye transfer olan Kim Min Jae için transfere aracılık eden menajer Hoo Lee açıklamalarda bulundu. Güney Koreli oyuncu için transfer teklifinin sadece Napoli'den gelmediğini belirten Hoo Lee, "Teklif yapan sadece Napoli değildi. Inter, Juventus, Tottenham, Roma ve Rennes de Kim Min Jae ile sözleşme imzalamak istedi. Bu takımların birçoğu Kim ile görüntülü görüşmeler yaptı" diye konuştu.

Kim Min Jae'nin Napoli'yi tercih etme sebebi hakkında da açıklamalarda bulunan Hoo Lee, "Kim'in iyi bir takımda, yüksek seviyede düzenli oynamasını istedik. O takım Napoli'ydi" dedi.