ING Basketbol Süper Ligi 'Kimseden çekinmem'

'Kimseden çekinmem'

29.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Güçlü rakiplerine karşı Türk oyuncuların neler yapabileceğini göstermeleri gerektiğini söyleyen Metecan Birsen, “Kendi pozisyonumda kimseden çekinmiyorum. Sahaya çıkıp her türlü mücadeleyi vermeye hazırım. Takım olarak kenetlenirsek çok şey başarabiliriz” dedi

Kimseden çekinmem

ÜMİT AVCI - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Türk Basketbolu’nun büyük şeyler beklediği isimlerden olsa da farklı sebeplerle şu ana kadar istediği seviyeye gelemeyen ancak zaman zaman performansıyla neler yapabileceğinin mesajlarını veren Metecan Birsen, hem 2019 Dünya Kupası’ndaki hedeflerini, hem de Anadolu Efes’ten Pınar Karşıyaka’ya geçişini MİLLİYET’e anlattı. Genç basketbolcu röportajında şu ifadeleri kullandı:

Dünya Kupası için heyecanlıyız. İki senedir eleme maçları oynadık ve önemli bir başarıyla Çin biletini aldık. Bu süreçte İspanya, Slovenya, Ukrayna gibi önemli rakipleri yendik. Şimdi de Slovenya’dayız ve herkes %100’ünü vererek çalışıyor.

Genç bir takım olduğumuz doğru. Maç maç düşünüp yeteneklerimizi sergilemek için çalışacağız. En önemli kriter bence aç olmamız. Gençlik ve bu başarıya aç oluşumuz birleşince önemli işler yapableceğimiz bir güç ortaya çıkacaktır. İlk hedef olarak gruptan çıkmak istiyoruz. Sonrasında da rakip kim olursa olsun sahaya tüm enerjimizi koyacağız.

Haberin Devamı

‘Büyük fırsat’

Dünya Kupası önemli bir fırsat. Biz takım olarak iyi kenetlenip, birbirlerimizin eksiğini kapatmaya odaklanmalıyız. Hocamızın bizi doğru yönlendirmesiyle, sahada bir bütün olarak hareket ederek açıklarımızı kapayacağız. Maalesef sezon içinde çok fazla süre alamadı buradaki birçok isim. Biz de aslında orada sergileyeceğimiz performansla neler yapabileceğimizi herkese ispatlamak istiyoruz.

Sert maçlar bizi bekliyor. Fiziksel mücadeleye karşı kendimi hazırlıyorum. Sezon içinde de hazırlamıştım. Eksiklerimin üzerine giderek orada güçlü bir şekilde bulunmak istiyorum. Birçok NBA oyuncusuyla karşı karşıya olmak benim için bir fırsat. Kimseden de korkmuyorum. Herkesle mücadeleye hazırım.

'Ufuk hoca önemli etken'

Metecan Birsen, Anadolu Efes’ten, Pınar Karşıyaka’ya transferini de anlattı. 24 yaşındaki basketbolcu, “Anadolu Efes’e gittiğim için pişman olmadı. Sonuçta hem Euroleague’de final oynayan, ligde şampiyon olan takımın bir parçasıydım. Ama hedefim ciddi süreler almak. Sezon bittiğinde yolları ayırma kararı aldık. Sonrasında da Ufuk Sarıca ile birlikte Pınar Karşıyaka’ya geçtim. Ufuk hoca bu sene beni önemli bir rolde kullanağını söyledi. Kararımda onun etkisi büyük” diye konuştu.

Haberin Devamı

22 yıldır hiç yorulmadı

Gizli kahramanlar da vardır, çok öne çıkmazlar ama birçok şeyi yaparlar. Onlardan biri Orhan Demirel. 2015’ten bu yana A Milli Takımlar idarecisi olarak görev yapıyor ama tam 22 yıldır basketbola hizmet ediyor.

1997 yılında bir apartman dairesinde yer alan federasyonun kapısından girip, sadece 8 kişilik ekibin içinde sekreterlik de, şoförlük de, malzemecilik de yaparken, hem muhasebe kayıtlarını tutmuş, hem de milli takım organizasyonlarında bulunmuş. 2001 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği alınınca Abdi İpekçi’ye taşınan ve departmanları oluşan federasyonda önce alt yapı milli takımları için koşturmuş, Haluk Yıldırım menajerliğe geldiğinde de A Milli Takımlar’ın daimi idarecisi olmuş. Şimdi Kerem Tunçeri ile birlikte çalışıyor ve hem ona, hem de kadın takımında Yasemin Horasan’a destek olmak için emek veriyor.

Haberin Devamı

22 yıldır burada olmasına rağmen heyecanından, motivasyonundan hiçbir şey kaybetmediğini söyleyen Demirel, “İnanın A takım olmadığı zamanlarda alt yapılara yardım etmeye çalışıyorum. Çünkü bu işi seviyorum. Alt yapılarda birlikte olduğumuz çocukların büyüyüp A Takıma çıkmalarını izlemek çok güzel. Alt yapılarda önemli madalyalar aldık şampiyonluklar yaşadık. Şimdi o jenerasyon burada. Ben Çin’de de güzel işler olacağını hissediyorum. Bunun için de benim payıma ne yapmam gerekiyorsa severek yapıyorum” dedi.

Kimseden çekinmem

Yazarlar