Voleybol "Kırılma anı boş gündü"

"Kırılma anı boş gündü"

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

U23 Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Ataman Güneyligil, şampiyonluğun hikayesini MİLLİYET'e anlattı.

Kırılma anı boş gündü

Organizasyonun ilk üç gününde isteksiz olduklarını kabul eden başarılı çalıştırıcı, “Kenya maçından sonra küçük cezaların da olduğu bir idman yaptık. Ve aradan sonra oynadığımız 4 maçta sadece 5 set kaybettik. Bu başarı hepimiz için büyük gurur” dedi.

Haberin Devamı

U23 Milli Dünya Voleybol Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan millilerimizde ayağının tozuyla hem Tuğba Şenoğlu hem de antrenör Ataman Güneyligil, MİLLİYET’e özel açıklamalar yaptı.

İlk olarak söze alan başarılı antrenör Güneyligil, “Bu şampiyonluk hepimize büyük bir gurur hissettirdi. Yaşadığım zorlukları düşünüyorum. Ardından şampiyonluğu düşünüyorum ve zorlukların hepsini bir anda unutuyorum” dedi.

Başarılı çalıştırıcı şöyle devam etti: “Turnuvanın bizim için kırılma anı üçüncü maçımızdan sonra olan boş gündü. Çünkü ilk üç günkü oyundan memnun değildim. Disiplinsizlik ve isteksizlik vardı. Önce Küba’yı zar zor yendik. Ardından Brezilya maçını 4-0 kaybettik. Üçüncü gün Kenya’ya set kaptırıyorduk. Bu maçın ardından salonun boş olduğunu öğrendik ve kısa bir ceza idmanı yaptık. Sonra boş günde de idman yaptık. Ardından Japonya, Bulgaristan, Dominik Cumhuriyeti ve son olarak Slovenya ile oynadık. Bu müsabakalarda verdiğimiz set sayısı 5’ti. Bu yüzden bizi şampiyonluğa götüren yol o boş göndü” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dominik Cumhuriyeti ile oynanan ve zor kazanılan yarı final maçını da değerlendiren Ataman Güneyligil, “Donimik ile ilgili çok plase attıklarını biliyorduk. Ama biz de çok basit hata yaptık. Ardından 3-1’e geldiğinde her şey bitiyor düşüncesinin korkusuzluğu geldi. Korkusuz oynadık ve kazandık” ifadelerini kullandı.

Hocasından sonra sözü alan Tuğba Şenoğlu ise “Hayatımda ilk defa bir derecemiz oldu. Çok güzel bir duygu. Rakiplerimiz çok güçlüydü. Ama biz de çok çalıştık. Takım ruhunu ortaya koyduk” değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonluğu Türkiye’ye getiren en büyük faktörün hırs olduğunu vurgulayan Şenoğlu şöyle devam etti: “Dominik Cumhuriyeti maçında 3-1 geriye düştüğümüzde daha çok hırslandık ve ‘biz bitti demeden bitmez’ dedik.”

Bu sezon Vakıfbank’ta mücadele edeceğini hatırlattığımız Şenoğlu, “Gerçekten çok iyi bir kadromuz var. Dünya starlarının çoğu bizim kadroda. Çok heyecanlıyım onlarla oynayacağım için. Gözde abla ile çok konuşuyorum. Bana hep yardımcı oldu. Onun, ‘Benim yerimi dolduracak’ demesi gerçekten benim için çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kırılma anı boş gündü

U23 Milli Dünya Voleybol Şampiyonası’nda kupayı kaldıran milliler ve teknik heyet dün Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.

Kırılma anı boş gündü




Yazarlar