Konyaspor Konyaspor'dan inanılmaz seri! 1986-1987'den sonra bir ilk

Konyaspor'dan inanılmaz seri! 1986-1987'den sonra bir ilk

10.09.2022 - 19:36 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 6'ncı haftasında Konyaspor, Hatayspor'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka yeşil-beyazlıların 1-0'lık galibiyetiyle sona erdi. Konyaspor'da bu galibiyetle birlikte inanılmaz seri devam etti. Konyaspor, 1986-1987 sezonundan bu yana bir ilke imza attı. İşte Konyaspor - Hatayspor maçından önce çıkan detaylar...

Konyaspordan inanılmaz seri 1986-1987den sonra bir ilk

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 6'ncı haftasında Hatayspor'u konuk etti. Zorlu mücadele ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Konyaspor bu galibiyetle birlikte serisini devam ettirdi. Yeşil-beyazlılar mücadelenin ardından muhteşem seriyle ilgili paylaşım yaptı.

Haberin Devamı

Zorlu karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut mücadelenin ikinci yarısının başında Muric yerine Bruno Paz'ı sahaya sürdü. Yeşil-beyazlıların yeni transferi Bruno Paz oyuna girdikten sonra etkili bir oyun sergiledi. Ev sahibi ekibin 66'ncı dakikada sol kanattan geliştirdiği atakta Bytyqi'nin ortasında Soner Dikmen meşin yuvarlağı yere indirdi. Penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Bruno Paz rakip fileleri havalandırdı. Tecrübeli futbolcu bu golle birlikte maçın ve takımının tek golünü atan isim oldu.

Konyaspordan inanılmaz seri 1986-1987den sonra bir ilk

YENİ TRANSFERDEN İLK GOL

Konyaspor'un sezon başında kadrosuna kattığı Bruno Paz, yeşil-beyazlı takımda bir ilki yaşadı. Portekizli futbolcu Konyaspor formasıyla ilk golünü Hatayspor'a attı. Bruno Paz bu sezon şu ana kadar toplam 5 mücadelede forma şansı buldu.

Haberin Devamı

KONYASPOR'DAN SERİ GALİBİYET

Bu sonuçla birlikte Konyaspor puanını 14'e yükseltti. Yeşil-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig'deki galibiyet serisini 4 maça çıkarttı. Konyaspor bu süreçte Ankaragücü ve Başakşehir'le golsüz berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar daha sonra sırasıyla İstanbulspor, Fenerbahçe, Giresunspor ve Hatayspor'u mağlup etti.

Konyaspordan inanılmaz seri 1986-1987den sonra bir ilk

HENÜZ GOL YEMEDİ

İlhan Palut'un öğrencileri Spor Toto Süper Lig'de oynadığı ilk 6 maçta kalesini gole kapatma başarısı gösterdi. Yeşil-beyazlılar kritik müsabakanın ardından bu seriye bir göndermede bulundu. Konyaspor'dan yapılan paylaşımda, "Süper Lig’de 33 gün 792 saat ve 47 bin 520 dakikadır gole kapalıyız" ifadeleri kullanıldı.

Opta'nın verilerine göre; Süper Lig'in ilk 6 haftasında kalesini gole kapatan ve kulüp tarihinin en uzun serisini yakalayan Konyaspor, lig tarihinde Trabzonspor'un (1986/87'de 6 maç) ardından bir sezonun ilk altı maçında gol yemeyen ikinci takım oldu.