Şampiyonlar Ligi Kopenhag, Trabzonspor'dan korkuyor! 'Tecrübeli oyuncunun sakatlığı avantaj'

Kopenhag, Trabzonspor'dan korkuyor! 'Tecrübeli oyuncunun sakatlığı avantaj'

03.08.2022 - 10:20 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag ile karşılaşacak. Danimarka basını eşleşmeyi kabus olarak nitelendirdi. Milliyet Gazetesi'nin Danimarka muhabiri İrfan Kurtulmuş, rakibi Skorer için analiz etti.

Kopenhag, Trabzonspordan korkuyor Tecrübeli oyuncunun sakatlığı avantaj

Kopenhag ve Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turunda eşleşmeleri, Danimarka medyasında geniş yankı uyandırdı. Kura değerlendirmesinde bulunan Kopenhag Teknik Direktörü Jess Thorup, heyecan verici bir meydan okuma olduğunu, Şampiyonlar Ligi gibi dünyanın en prestijli turnuvasında Trabzonspor gibi güçlü bir rakip çıkmasının doğal olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Danimarka basınında kura ile yapılan yorumlar şöyle:

Ekstra Bladet: 'Hayal edilebileceğin en kötüsü' manşetiyle verdiği haberinde, FC Kopenhag, kadrosunda Andreas Cornelius ve Jens Stryger Larsen ile Türkiye şampiyonu Trabzonspor ile karşılaşacağını yazdı.

B.T.: FC Kopenhag, kadrosunda Andreas Cornelius ve Jens Stryger Larsen’in bulunduğu Türkiye şampiyonu Trabzonspor ile eşleşti. Bundan daha kötü bir rakip çekemeyecek olan FCK için gerçek bir kabus olduğu söylenmelidir.

TV2: FC Kopenhag’ın korkunç bir rakiple karşılaşacağına vurgu yaptığı haberinde, Andreas Cornelius ve Jens Stryger Larsen’in Parken’i ziyaret edeceğini belirtti.

Danimarka'da yaşayan Milliyet Gazetesi'nden İrfan Kurtulmuş, Skorer için Kopenhag'ı analiz etti. İşte Kurtulmuş'un değerlendirmesi: 

Haberin Devamı

KALECİLERİ KAMİL GRABARA SAKATLANDI

"Kopenhag kalecileri Kamil Grabara sakatlandığı için ameliyat edildi ve iyileşme sürecinde şu anda. Trabzonspor maçına yetişip yetişmeyeceği bilmiyoruz, fakat ameliyatın başarılı geçtiğini ve egzersizlere yavaş yavaş başladığı söyleniyor. Bu yüzden yedek kaleciler, Trabzonspor için avantaj olabilir.

Kopenhag, Trabzonspordan korkuyor Tecrübeli oyuncunun sakatlığı avantaj

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN OYUNCULAR

Danimarka temsilcisinde Vavro, Boilesen, Ankersen, İsveç Milli Takım forması giyen Claesson gibi futbolcular öne çıkıyor. Rasmus, Pep Biel ve orta saha yükünü taşıyan aynı zamanda sakatlıktan yeni dönen kaptan Zeca dikkat edilmesi gereken futbolcular.

Danimarkalı Lerager'in yanı sıra geçen sezon Alanyaspor'da oynayan Babacar da Kopenhag forması giyiyor. İsveç'ten transfer edilen 17 yaşındaki yetenek Kuveyt doğumlu Barki de önlem alınması gereken futbolcu. 

LİGE KÖTÜ BAŞLADILAR

Kopenhag, Danimarka Süper Ligi'ne kötü başlangıç yaptı. Geçen hafta deplasmanda Süper Lig'e yeni yükselen Viborg maçını 2-0 önde olduğu halde 4-2 kaybetti. Kopenhag, pazar günü derbide kendi sahasında ezeli rakibi Brondby ile karşılaşacak. Şu anda biletlerin tümü satıldı. Trabzonspor'un ilk karşılaşmayı Kopenhag'da oynaması, bir avantaj olabilir. Çünkü maalesef Kuzey takımlarına karşı takımlarımızın şansları pek tutmuyor. Daha önce de Trabzonspor 1977-1978 ve 1991-1992 sezonunda 2 kez o zamanki adı B1903 olan Kopenhag ile karşılaşmıştı. Her iki maçta iyi sonuçlar alınmadı.

Haberin Devamı

14 LİG ŞAMPİYONLUĞU VAR

Kopenhag, 1 Temmuz 1992 yılında Danimarka'nın en eski takımlarından Kopenhag futbol kulübü ile B1903 takımlarının birleşmesinden oluşan Kopenhag'ın 14 lig şampiyonluğu var. Maçların kolay olacağını tahmin etmiyorum, çetin geçecek. Çünkü Kopenhag'da hem Türk seyirciler hem Danimarka ekibinin kemikleşmiş '12. adam' dedikleri bir taraftar kitlesi var.

Kopenhag, Trabzonspordan korkuyor Tecrübeli oyuncunun sakatlığı avantaj

'GRABARA OYNAMAZSA TRABZONSPOR İÇİN AVANTAJ'

Kaleci Kamil Grabara maça yetişmez ise bu Trabzonspor için avantaj olabilir. Çünkü yedek kalecilerinin ikisi 30 yaşın üstünde. Geçen sene Ajax'a 15 milyon euroya sattıkları Mohamed Daramy'yi kiralamayı düşünüyorlar. Daramy Ajax'ta kendini gösteremedi. Eğer bu futbolcuyu kiralarsa Trabzonspor'un maçına yetişeceğini tahmin ediyorum. Ama şu anda kesinleşmiş bir durum yok.

'LARSEN VE CORNELIUS PARKEN'İ İYİ TANIYOR'

Haberin Devamı

İki tane zevkli ve çetin geçecek maç seyredeceğiz. Cornelius, 2012 yılında forma giydiği Kopenhag'a geri dönüyor. Seyirci onu nasıl karşılayacak merak konusu. Fakat Kopenhag'dan iyi izlenimlerle ayrılmıştı. Aynı zamanda Trabzonspor'un yeni Danimarkalı transferi Jens Larsen, Parken Stadı'nı çok iyi biliyor ve seyirciyi tanıyor. 2 Danimarkalı yıldızın bu maçta önemli rol oynamasını bekliyorum. Kopenhag ayrıca bize ters gelen fizik gücüyle oynuyor."