Dünya Kupası Kral kim olacak? Dünya Kupası'nda bir finalden daha fazlası

Kral kim olacak? Dünya Kupası'nda bir finalden daha fazlası

16.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası’nda merakla beklenen tarihi final sonunda yaklaşıyor. 18 Aralık Pazar günü Fransa ile Arjantin dev maça çıkacak olsa da herkesin gözü PSG’de oynayan Kylian Mbappe ile Lionel Messi’nin üzerinde duruyor.

Kral kim olacak Dünya Kupasında bir finalden daha fazlası

Tarihte ilk kez Kasım-Aralık ayları arasında düzenlenen Dünya Kupası’nda herkes tarafından merakla beklenen final sonunda netleşti. Fransa ile Arjantin, 18 Aralık Pazar akşamı Lusail Stadı’nda TSİ 18.00’da karşılaşacak. Tarihi final günü öncesinde herkesin gözü doğal olarak Kylian Mbappe ile Lionel Messi’ye çevrildi. Aynı zamanda PSG’de takım arkadaşı olan iki yıldız şampiyonluk için sahaya çıkacak. Mbappe ve Messi, pazar akşamı oynanacak finalden hemen bir hafta sonra kendi takımlarında aynı antrenman sahasında olacak.

Haberin Devamı

Öte yandan Mbappe ve Messi için zaman zaman çıkan ‘anlaşamıyorlar ve araları kötü’ haberleri de bu final öncesi yeniden gündeme getiriliyor. Bu sezon başında Mbappe ve Messi’nin saha içerisinde birbirleriyle anlaşamadıklar ve bu durumun huzursuzluk yarattığı bildirilmişti. Ancak daha sonra iyi arkadaş olduklarını söyleyen ikili tartışmaların bitmesini istemişti. Kariyerinde üst üste 2. finalini oynayacak Mbappe ile 2014’ten sonra yeniden finale kalan Messi arasındaki bu tarihi final sabırsızlıkla bekleniyor.

Kral kim olacak Dünya Kupasında bir finalden daha fazlası

Mbappe’nin büyük başarısı

Fransa Milli Takımı’nda 10 numaralı formayı giyen Kylian Mbappe büyük bir başarıya imza attı.

Henüz 23 yaşında olmasına rağmen kariyerinde üst üste ikinci kez Dünya Kupası finaline çıkacak olan Mbappe, bir ilki de başardı. Dünya Kupası’nda kariyerinde ilk 2 kupasında final oynayan tek isim Mbappe oldu.

Haberin Devamı

Krallık yarışması

Dünya Kupası finali aynı zamanda gol krallığı finali de olacak. Şu anda kupada Arjantin’in 10 numarası Lionel Messi 5 gol, 3 asistle oynuyor. Fransa’nın 10 numarası Kylian Mbappe ise 5 gol, 2 asiste sahip. Ayrıca Fransa’da Giroud ve Arjantin’de Alvarez 4’er golle arkadan geliyor.

Kral kim olacak Dünya Kupasında bir finalden daha fazlası

Deschamps tarih yazıyor

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda adını finale yazdıran Fransa’nın teknik direktörü Didier Deschamps tarihe geçti. Başarılı çalıştırıcı, Dünya Kupası’nda üst üste 2. kez finale kalan dördüncü teknik direktör oldu.

Deschamps daha önce EURO 2016’da da adını finale yazdırmıştı. 57 yaşındaki teknik adam, Fransa ile 2 farklı turnuvada 3 final oynayan ilk hoca olmayı da başardı. Arjantin finali hakkında da konuşan başarılı antrenör, “Arjantin’in çok harika bir oyuncusu var, Messi çok fark yaratıyor. Büyük bir savaş olacak. Çok ama çok agresif oynamalarının avantajını kullanıyorlar” dedi.

Marciniak yönetecek

2022 Dünya Kupası’nda pazar akşamı oynanacak dev finalin hakemi belli oldu. FIFA’dan yapılan açıklamada Arjantin ile Fransa arasında yapılacak 2022 Dünya Kupası finalini, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek.

Kral kim olacak Dünya Kupasında bir finalden daha fazlası

Dostluk kazandı

Fransa-Fas maçından sonra saha içindeki dostluk görüntüleri gözlerden kaçmadı. Özellikle PSG’de beraber oynayan ve çok iyi arkadaş olan Mbappe ile Hakimi’nin birbirlerini tebrik etmeleri alkış topladı. İkili ayrıca formalarını da değiştirdi.

Haberin Devamı

Mbappe bir de mesaj yayınlayıp, “Üzülme kardeşim, başardıklarınız gurur verici. Tarih yazdınız” dedi. İki takımın hocaları Deschamps ve Regragui de son düdüğün ardından bir araya gelerek hem sohbet etti hem de başarılar diledi. İki takım futbolcuları da beraber tribünleri selamlayarak örnek oldu.

Regragui ve Aslanları

2022 Dünya Kupası’na damgasını vuran Fas Milli Takımı adını tarihe yazdırdı. Turnuvanın sürpriz takımı olan ve yarı finale kadar yükselen Atlas Aslanları, teknik direktör Walid Regragui idaresinde unutulmaz bir başarı yakaladı. 1 Eylül’de göreve başlamasına rağmen 3 ayda tarihi bir sonuca imza atan 47 yaşındaki çalıştırıcı Katar’ın da parlayan yıldızı oldu.

Fas Milli Takımı ise önemli başarıları hanesine yazdırdı. Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi olan Atlas Aslanları, son 4 takım arasına gelene kadar 2018 Dünya Kupası 2.’si Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası 3.’sü Belçika, 2010 Dünya Kupası şampiyonu İspanya ve EURO 2016 şampiyonu Portekiz’i geçti, 2018 Dünya Kupası şampiyonu Fransa’ya elendi.

Haberin Devamı

‘Üçüncülük neden olmasın’

Fas Milli Takımı ile tarihi bir başarı yakalayan teknik direktör Walid Regragui, 3.’lük maçına çok önem verdiklerini belirtti. Regragui, “Dünya üçüncülüğü neden olmasın? Buraya gelen taraftarımıza bir hediye vermek istiyoruz” diye konuştu.

Yazarlar