Milli Takım Stefan Kuntz'dan tepkilere cevap: İnsanlar neyi eleştiriyorlar?

Stefan Kuntz'dan tepkilere cevap: İnsanlar neyi eleştiriyorlar?

09.09.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Euro 2024 Elemeleri'nde Ermenistan ile 1-1 berabere kalan A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

Euro 2024 Elemeleri'nde Ermenistan ile 1-1 berabere kalan A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz maç sonunda değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

"İlk devre aslında istediğimiz oyunu gösterdik. 5-6 pozisyonumuz vardı. İlk devrede sadece golü bulamamamızı eleştirebilirim."

"Devre arasından sonra oyuncularımızda bir öz güven düşüklüğü oldu. Iskalanan bir top sonucu golü yedik. Yine de takım direnmeye çalıştı ve 8. veya 9. pozisyonun ardından golü bulabildik."

"Takım son ana kadar maçı bırakmadı. Negatif görebileceğimiz konu, eksiklerimiz bugün sahaya yansıdı. Bazı oyuncularımız umduğumuz oyunu sahaya yansıtamadı."

"Sakin kafayla analiz yapmaya ve kenarda doğru kararı vermeye çalışıyorum. Elimizden geleni  yaptığımız düşünüyorum.  Ermenistan'a karşı 1-1 berabere kalıyorsanız özeleştiri yapmak gerekiyor."

"İNSANLAR NEYİ ELEŞTİRİYOR?"
Sosyal medyada kendisine yönelik eleştiriler olduğuna yönelik soruya Kuntz: "İnsanlar neyi eleştiriyorlar? Yaklaşık 8-10 pozisyona girdik. Onları gole çeviremedik. Onlar mı mesela?" cevabını verdi.

Haberin Devamı

"RIDVAN KADROYA GİREMEDİ"
"İstikrar konusunda bizim davet etmediğimiz ama davet edebileceğimiz potansiyel oyuncular kimdir? Bunu merak ediyorum. Rıdvan Yılmaz, Glasgow Rangers'ta şu an 1 kere bile kadroya girmedi. Vermiş olduğunuz örnek, önceden sorduğunuz sorunun tezatı oldu. İstikrar istediniz ama Rıdvan, Glasgow'da kadroya giremedi.

"ABDÜLKADİR NEDEN ALINMADI?"
"Ben Trabzon'daki iki maçı izledim. Antalyaspor ve Galatasaray maçları. Bir oyuncuyu örnek olarak çıkarmak çok doğru değil ama sorduğunuz için söylüyorum. Abdülkadir Ömür'ün performansının, şu an buradaki oyunculardan daha üstün olduğunu düşünmüyorum. Kapı daima, herkes için açık. Yusuf Sarı'yı çağırdım, çünkü Adana Demirspor'da çok iyi işler yapıyor. Okay ve Ozan Tufan'ın İngiltere'deki maçlarını takip ediyoruz. Kurduğumuz kadroda en doğru şekilde, en iyi yardımcı olacak oyuncuları seçtiğimizi düşünüyoruz."

ARDA GÜLER AÇIKLAMASI
Sağlık doktorumuz ile Real Madrid doktoru iletişim halindeler. Böylelikle en yeni bilgileri alıyoruz. Arda Güler, en kısa zamanda tekrar bizimle beraber olabilir.

"MUHTEMELEN DEĞİŞİKLİKLER YAPARDIM"

Berabere biten karşılaşmayla ilgili olarak "Keşke dediğiniz bir durum var mı?" Sorusuna ise Kuntz şöyle cevap verdi:

“Kesinlikle şu anki tecrübeme dayanarak söylüyorsanız muhtemelen değişiklikler yapardım. Ama bu maçı yaşamadan karar verseydim, yine aynı kararı verirdim. Ama emin olun ki, aynı oyuncularla tekrar bu oyunu oynasak zaten böyle bir oyun olmazdı. Bu soruları zaten kesinlikle kendime soruyorum. Neleri daha iyi yapabilirdik, hangi kararları, oyuncu seçimiyle ilgili daha iyi yapabilirdik? Emin olun bu soruları kendime çok fazlasıyla soruyorum” şeklinde konuştu.

Bundan sonraki grup maçlarını kazanmak için sahaya çıkacaklarını ifade eden Stefan Kuntz, “Ama gerçekçi olursak, haziran ayında hepimiz çok şaşırdık, Ermenistan 6 puan alınca. Önümüzdeki maçta Hırvatistan, Ermenistan’ı yendiğinde aslında aynı durumda olacağız yine. Bizim deplasmanda Hırvatistan gibi bir takıma karşı oynayacağımız maçtan da puan alabildiğimizi göstermemiz ve Letonya’yı evimizde kesinlikle yenmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Yazarlar