Milli Takım "Kupa Turu" Antalya'da

"Kupa Turu" Antalya'da

27.04.2013 - 16:39 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 kapsamında gerçekleştirilen "Kupa Turu" etkinliklerinin ikincisi, Antalya’da yapıldı

Kupa Turu Antalyada

Türkiye’de 21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 kapsamında, Antalya’da "Kupa Turu" etkinliği gerçekleştirildi. FIFA U20 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak yedi şehirde düzenlenecek Kupa Turu’nun ikinci durağı Antalya’daki etkinlikler, Konyaaltı Caddesi’ndeki Atatürk Parkı Meydanı’nda başladı.

Tur kapsamında Antalya’ya gelen kupa tırı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, FIFA U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, TFF Antalya Bölge Müdürü Cansel Çevikol Tuncer’in katılımıyla ziyarete açıldı.

Tırda futbolseverler, konsollarda oyun oynadı, dokunmatik ekranda bilgi yarışması yaptı. Etkinlik alanının yanına kurulan mini sahada da kız ve erkek çocuklar futbol oynadı.

"Bu sınavı en iyi şekilde geçmemiz lazım"

Haberin Devamı

TFF 2. Başkanvekilliği görevini de yürüten Servet Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın FIFA Dünya Kupası’ndan sonra en büyük ikinci organizasyon olduğunu söyledi.

Bu organizasyonun ilk kez Türkiye’nin yedi kentinde yapıldığına dikkati çeken Yardımcı, "Bu bizim için çok önemli bir sınav ve daha sonraki etkinliklere referans olacaktır. Uluslararası etkinliklerde Türkiye’nin akıllara gelmesi lazım" dedi.

Yardımcı, bu organizasyonun olimpiyatlar konusunda da Türkiye için artı puan olacağının altını çizdi. Antalya’da çeyrek final maçı da dahil toplam 8 maç oynanacağını anlatan Yardımcı, Antalyalıları turnuvayı izlemeye çağırdı.

Yardımcı, şöyle konuştu: "Antalya, diğer illerle kıyaslandığında dünyanın futbol merkezi. Tüm şehirler arasında Antalya’nın en iyi sınavı vermesi gerekiyor. Brezilya ve Arjantin turnuvaya gelemedi. Uruguay, Kolombiya, Şili, İngiltere, Fransa, Portekiz gibi güçlü takımlar geldi. Kupada milli takımımızın şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Milli takım, turnuvanın favorileri arasındadır. Gruptan birinci çıktığımız takdirde turnuvanın en büyük favorisiyiz. Maçların ülkemizde oynanıyor olması, Türkiye’nin şansını artıracaktır. Bu sınavı en iyi şekilde geçmemiz lazım." TFF Genel Sekreteri Alkin ise turnuvaya Türkiye dahil 24 takımın katıldığını bildirdi. Turnuvada Türkiye’nin şansının çok büyük olduğunu belirten Alkin, "Çünkü Brezilya ve Arjantin gibi güçlü takımlar elendi ancak onları eleyen takımlar burada, bunu unutmamak lazım" dedi.

Alkin, TFF olarak maçlarda tribünlerin dolmasını arzu ettiklerini bildirdi.

FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 Kupa Turu etkinlikleri 4-5 Mayıs’ta Gaziantep, 11-12 Mayıs’ta Trabzon, 18-19 Mayıs’ta Rize, 25-26 Mayıs’ta Bursa, 2-3 Haziran’da İstanbul gerçekleştirilecek.