Fenerbahçe Lazio’nun büyük ayıbı

Lazio’nun büyük ayıbı

12.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basın sorumlusu Martino, taraftar gibi davranarak İtalyan ekibinin oyuncularıyla röportaj yaptığı yalanını UEFA’ya kabul ettirdi ve arkadaşımız Senad Ok’un maçı izlemesini engelledi

Lazio’nun büyük ayıbı

Lazio-Fenerbahçe maçı öncesi, İtalyan kulübünün “kasıtlı” senaryolarından MİLLİYET de nasibini aldı ve Basın Sorumlusu Stefano de Martino, arkadaşımız Senad Ok’un stada girişini engelledi.

İstanbul’daki ilk karşılaşmanın ardından, futbolcuların basınla konuşması için ayarlanmış “mixed zone”da Lorik Cana’dan demeç alan Ok’a tepki gösteren ve oyuncuyu kolundan çekip götüren Martino, rövanşı (!) Roma’da aldı. İstanbul’da “Burası basın alanı, herkes istediği ile konuşur. Yaptığınız doğru değil” yanıtını alan ve kurallara aykırı olarak “Burada benim dediğim olur” diye konuşan İtalyan yönetici, ülkesinde görev yapan gazetecilerinden bile büyük tepki toplamıştı.

Senad Ok ve foto muhabirimiz Fehim Kayacan, Fenerbahçe kafilesinden iki gün önce Roma’ya uçarken, Lazio’nun antrenman tesislerini de ziyaret etmişti. Formello’daki idmanın kapalı olması yüzünden tesislerin önünde Habertürk ekibi ile beklemeye geçen arkadaşlarımız, Radu, Ledesma, Onazi gibi oyuncuların çıkışıyla birlikte harekete geçmişti. İstanbul’dan geldiklerini, gazeteci olduklarını bildiren Ok ile Kayacan ayak üstü röportajlarda fotoğrafları da çekmişler ve hiçbir engelleme ile karşılaşmamışlardı. Senad Ok ile dost olan Teknik Direktör Petkoviç ve bir dönem Galatasaray’da forma giyen Lorik Cana’dan da tur şansı tahminlerini alan ekibimiz, İtalyanların “4-5 fark atarız” iddialarını sayfalarımıza yansıtmışlardı.

Ancak önceki gün bazı İtalyan sitelerinin MİLLİYET’te yer alan röportajı aynen yayınlaması Martino’yu coşturdu ve güvenlik toplantısında “Taraftar gibi davranarak gazetecilik yaptı” suçlamasıyla Senad Ok’un akreditasyonunu iptal ettirdi. Bunun üzerine, TSYD kanalıyla başvurduğumuz UEFA medya sorumlusu Andre Francioli, Martino’nun yalanına alet oldu, “Lazio maça almıyor., Karışamayız” bahanesiyle olayı kestirip attı.
Milliyet Spor Servisi olarak bugünden itibaren yetkili bütün kurullara İtalyan yöneticiyi şikayet edecek ve olayın takipçisi olacağız.