Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Liderliğini garantileyerek Güney Afrika biletini almayı başaran Danimarka, ilk maçta golsüz berabere kaldığı rakibi Macaristan’ı rövanşta mağlup eder. Litvanya ise Sırbistan karşısında sürpriz yapabilir

542 Almanya-Finlandiya Üst
Rusya’yı Klose’nin golüyle mağlup etmeyi başaran Almanya, liderliği son maç öncesi garantiledi. Finlandiya’nın ise ikincilik şansı çoktan gitmişti. Bu yüzden karşılaşmaya iki tarafda prestij için çıkacak. Panzerler iç sahada 4’te dört yaparken sadece bir gol yedi. İlk müsabaka 3-3’lük skorla tam bir gol düellosu şeklinde geçmişti. Bu kez de ilk tercih 2,5 gol üstü.
552 Litvanya-Sırbistan 1
Ev sahibi Litvanya grupta 9 puan toplayabildi ve çoktan elendi. Sırbistan ise Romanya’yı 5 golle mağlup ederek liderliğini garantiledi. Bu maça rahat çıkacak konuk ekip, genç oyunculardan kurulu bir kadro ile mücadele edebilir. İç sahada vasat bir performans ortaya koyan Litvanya, 2010 Dünya Kupası’nı düşünmeye başlayan rakibi karşısında sürpriz yapabilir.

Haberin Devamı

553 İrlanda Cum.-Karadağ 1
Lider İtalya ile berabere kalan İrlanda, çoktan ikinci sıradaki yerini garantilemişti. Konuk ekip Karadağ ise beklenen performansı grubun hiçbir maçında ortaya koyamadı ve 9 müsabakada sadece 8 puan toplayabildi. İki takım arasındaki ilk karşılaşma golsüz sona ermişti. İrlanda, taraftar desteğiyle rövanşta galibiyete ulaşacaktır. Ev sahibi hafta içi maçlarında favorilerim arasında.

561 Estonya-Belçika 2
Estonya ve Belçika prestij maçlarına çıkıyor. Estonya son maçında Bosna Hersek’e 2-0 mağlup olurken, konuk ekip ise Millilerimizi Mpenza’nın golleriyle yenmeyi başarmış ve gelecek adına olumlu sinyaller verdi. Ben Belçika’nın bir sürpriz daha yaparak, Estonya karşısında üç puanı alacağını ve gruplara galibiyetle veda edeceğini düşünüyorum. Konuk ekip üç puana çok yakır.

568 Danimarka-Macaristan 1
Ev sahibi Danimarka hafta sonu liderliği garantilemesine rağmen İsveç’i mağlup etti ve her maçı ciddiye aldığını gösterdi. Macaristan’ın ise ikincilik şansı mucizelere bağlı. Konuk ekibin bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmasının yanında İsveç ve Portekiz’in de rakiplerine kaybetmesi gerekiyor. Gruplarda son müsabakaya kadar namağlup unvanını korumayı başaran ve ilk maçta golsüz berabere kaldığı rakibini bu kez yenerek rövanşı alacaktır.


Danimarka durmaz