Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mecburiyet dışında (sakat-cezalı çokluğu) bir büyük takımın orta sahası üç defansif futbolcudan oluşabilir mi?

Bence hayır...

Topal ve Selçuk sahadayken, Meireles'in 11'de yer alması doğru mu?

Yine hayır...

Öyleyse, Alper'in sakat, Caner'in cezalı olması yüzünden Fenerbahçe'nin en güçlü ofansif bölgesi de çökmüşken, Emre ve Diego'nun yedek kalması nasıl açıklanabilir?

Emre takımla birlikte tek çalışmaya çıkabildiği için yedek soyunmuş olmalı. Peki Diego neden yok? Kalitesi mi eksik, yoksa Meireles daha yetenekli bir 10 numara mı!

Haberin Devamı

Rakibin Aykut Kocaman'lı Torku Konya olmasından mı bilinmez, İsmail Kartal gereğinden fazla tedbirli, savunmayı daha çok düşünen ve kontratak düzenine kurgulanmış bir kadroyu sahaya sürdü. Tam da sahasında iştahlı futbol oynamayı seven Konya'nın istediği gibi... Kocaman'ın yerinde olsanız saldıran, oyunu öne taşımaya çalışan bir Fenerbahçe mi istersiniz karşınızda, 8 oyuncuyla savunma yapan bir rakip mi? Cevap belli...

Fenerbahçe sezonun en kötü maç başlangıçlarından birini yaptı. Konya beklendiği gibi iştahla saldırdı, sarı-lacivertli oyuncular da adımlarını hep geriye doğru attı. Kadlec hücuma hiç katılamadı, Gökhan'ı da Mehmet Uslu iyi kapatınca kanatlar stop etti.

Porto yıllarından beri takip ettiğim Meireles'i hiçbir maçta oyun lideri olarak izlediğimi hatırlamıyorum. O hep yardımcı yönetmendi. Porto'da Lucho'nun, Liverpool'da Gerrard'ın, Chelsea'de Lampard'ın yanında yer alan asker tipli bir oyuncuydu. Çok koşan, pas yapan, rakip savunmadan dönen topları toplayan... Yönetmenlik koltuğuna hiç oturmamıştı, Konya'da da sadece yardımcı rolleri üstlendi...

*****

İsmail Kartal ilk yarıda her şeyin yolunda gittiğini düşünmüş olacak ki devre arasında takıma müdahale etmedi. Alves'i mumla aratan Bekir'in asistinde (!) Mahlangu golü atsa 52. dakikada maçın fişini çekebilirdi, Mert izin vermedi.

Kartal, pabucun pahalı olduğunu çok geç de olsa fark etti ve 55'te Selçuk - Emre değişikliğini gerçekleştirdi. Bu hamle kısa sürede etkisini gösterdi ve Fenerbahçe oyunu öne taşımaya başladı. Torku Konyaspor da Djalma ve Torje'yi önde bırarak kontratak düzenine döndü.

Haberin Devamı

Kartal'ın, yorulan Meireles ile Webo'yu değiştirdiği dakikada Emre'nin harika korneri ve Egemen'in ustalık eseri kafasını izledik. Islıklar arasında oyuna girse ve topla her buluştuğunda protesto edilse bile kaptan dümene geçtikten sadece 8 dakika sonra golü buldu Fenerbahçe... Kalite böyle bir işte...

Aykut Kocaman, Kartal'ın hamlelerine Rangelov ve Fuchs'la yanıt vererek 1 değil, 3 puan istediğini gösterdi ama oyunun şekli değişmedi. Diego, Emenike'nin yerine oyuna dahil olduğunda son 10 dakikaya girilmişti. Brezilyalı topla ilk buluştuğu anda Sow'a nefis bir pas gönderdi, son zamanlarda sadece boş kaleye gol atabilen Senegalli bomboş pozisyondaki Webo'yu görmek yerine dev fırsatı yok etti.

Hakem Ali Palabıyık'ın oyuna 6 dakika eklemesi Fenerbahçe için resmen bonus oldu. Sarı-lacivertliler şuursuz da olsa yüklendi ama baştan yanlış kurgulanmış takımın uzatmada yapabileceği bundan fazlası değildi.

Haberin Devamı

Trabzonspor ve Akhisar maçlarında sınıfta kalan İsmail Kartal, Konya'da da hatalı bir takım sahaya çıkardı ve ağır bedel ödedi. Fenerbahçe bu 3 maçta tam 7 puan bıraktı ve Galatasaray'ın 4 puan gerisine düştü. Topal-Emre-Diego üçlüsü derbide 11'de olmazsa Fenerbahçe şampiyonluk yarışına sahasında havlu atabilir.