Fransa Ligue 1 Lionel Messi sürprizi! Tarih vererek yeni adresini duyurdular

Lionel Messi sürprizi! Tarih vererek yeni adresini duyurdular

05.10.2022 - 13:19 | Son Güncellenme:

2021 yazında Barcelona'dan ayrılarak PSG'ye transfer olan Lionel Messi, 1 Temmuz 2023'te serbest kalacak. Arjantinli gazeteci Veronica Brunati, Messi'nin PSG'den sonraki adresini duyurdu. Fabrizio Romano ise iddiaları başka bir boyuta taşıdı.

Lionel Messi sürprizi Tarih vererek yeni adresini duyurdular

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilen Lionel Messi, 2021 yazında efsaneleştiği Barcelona'dan gözyaşlarıyla ayrılarak PSG'ye transfer olmuştu. Messi'nin Barcelona'dan PSG'ye transferi tüm dünyada şoke etkisi yaratırken Arjantinli süperstar PSG'de bekleneni veremedi. Mbappe, Neymar, Veratti ve Di Maria gibi yıldız isimlerle Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen PSG, dramatik bir şekilde Real Madrid'e mağlup olarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti.

Haberin Devamı

Başta Fransız basını olmak üzere Avrupa basını Lionel Messi ve Neymar'ı yerden yere vurmuştu. PSG'nin geçen sezon şampiyonluğunu ilan ettiği maçta Neymar ve Messi taraftarların tepkisini toplarken Kylian Mbappe ise alkışlanmıştı. 

Lionel Messi sürprizi Tarih vererek yeni adresini duyurdular

BARCELONA'DAN TALEPLERİ ŞOKE ETMİŞTİ

Lionel Messi'nin Barcelona'dan ayrılmadan önce Laporta ile yaptığı sözleşme görüşmelerini ve detaylarını El Mundo Deportivo ortaya çıkarmıştı. Gazete, Messi'nin 2020 yılında Barcelona'dan talep ettiği maddeleri bir bir duyurdu.

Gazetenin haberine göre Lionel Messi, sözleşmesinin bitimine 1 sene kalan 2020'de Barcelona'dan 3 yıllık yeni sözleşme talep etti. Fakat yeni sözleşmede talep edilen maddeler, Barcelona'nın çok başa çıkabileceği tarzda olmadı. 

Haberin Devamı

Lionel Messi, yeni sözleşme imzalamak adına Barcelona'dan 10 milyon Euro bonus talep ederken yıllık ücretinde de pandemi nedeniyle yapılacak indirimi sonraki senelerde faiziyle geri almayı istedi.

Lionel Messi, yıllık ücretinin pandemi nedeniyle 2020-21 sezonunda %20 oranında düşürülmesine onay verdi. Fakat bu düşüşte kaybedilen kısımların 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında eşit taksitlerle yıllık %3 faiz eklenerek ödenmesini talep etti.

Lionel Messi sürprizi Tarih vererek yeni adresini duyurdular

SADAKAT BONUSU VE ARJANTİN'E ÖZEL JET

Lionel Messi cephesi, hak kazanılan sadakat bonuslarının da beklemeden çıkarılmalarını ve faiziyle acilen ödenmelerini istedi. Arjantinli oyuncu, kendisi ve ailesi için Noel döneminde ülkelerine gidiş dönüşü sağlayacak özel jet sağlanmasını istedi.  Lionel Messi, kendi ailesi ve yakın arkadaşı Luis Suarez'in ailesi için Camp Nou'dan özel loca talep etti. 

Arjantinli yıldız, sözleşmesinde yazan ücretlerde artışa gidilebileceğini de aktardı. Vergi artışı durumunda bunun kulüp tarafından karşılanacak şekilde maaşında da artış yapılmasını talep etti.

Lionel Messi sürprizi Tarih vererek yeni adresini duyurdular

FESİH MADDESİ 10 BİN EURO

Lionel Messi'nin 2020'de devam eden mevcut sözleşmesinde serbest kalma maddesi 700 milyon Euro olarak belirlenmişti. Arjantinli oyuncu, yeni imzalayacağı sözleşmede bu maddeyi temsili bir ücrete bağlamak istedi. İstediği anda kulüpten ayrılmasını sağlayacak şekilde serbest kalma maddesinin 10 bin Euro'ya düşürülmesi talep edildi.

Haberin Devamı

Messi'nin ek talepleri arasında kardeşi Rodrigo'ya ödenmesi gereken komisyon tutarlarının bir an önce yatırılması da bulunuyordu.

ARJANTİN'DEN BOMBA İDDİA: BARCELONA'YA GERİ DÖNECEK

Lionel Messi ile ilgili Arjantin'den bomba bir iddia geldi. Arjantinli gazeteci Veronica Brunati, Messi'nin 1 Temmuz 2023 itibariyle PSG ile sözleşmesinin sona ereceğini ve yıldız oyuncunun Barcelona'ya geri döneceğini iddia etti.

Lionel Messi sürprizi Tarih vererek yeni adresini duyurdular

FABRIZIO ROMANO: BARÇA'NIN ONU İSTEDİĞİNİ BİLİYORLAR

Ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Lionel Messi ile ilgili son durumu açıkladı. Romano, "Leo Messi'nin geleceği hakkında bir detay daha. Messi'ye henüz resmi bir teklif gelmedi. Şu anda PSG ve Messi arasında görüşme yapılmayacak. Messi tarafında, PSG'nin sözleşmesini uzatmak istediğini ve Barcelona'nın onu geri getirmek istediğini biliyorlar. Şu anda hiçbir şeye karar verilmeyecek." ifadelerini kullandı.

XAVI'DEN AÇIKLAMA

Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'nde Inter'e karşı oynayacağı maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Xavi, Messi'nin PSG'deki sözleşmesinin sona ermesinin ardından geri döneceğine yönelik iddialara şu sözlerle yanıt verdi:

Haberin Devamı

"Şu anda bunu konuşmanın sırası değil. Ona olan sevgimi biliyorsunuz. O yakın bir arkadaşım ve ona her zaman en iyisini dileyeceğim. Barcelona onun evi ama biz de geleceği hakkında konuşarak ona iyilik yapmıyoruz. Paris'te iyi vakit geçirmesi için onu rahat bırakalım ve onun için en iyisini dileyelim."

Lionel Messi sürprizi Tarih vererek yeni adresini duyurdular