Voleybol Yok artık Meryem Boz! Eda Erdem ile güldüren diyalog

Yok artık Meryem Boz! Eda Erdem ile güldüren diyalog

05.10.2022 - 10:40 | Son Güncellenme:

Dünya Şampiyonası'na Tayland yenilgisiyle başlayan Filenin Sultanları'nın bileği 5 maçtır bükülmüyor. Almanya karşısında rahat bir galibiyet alan Türkiye'de Meryem Boz maça damga vurdu. Kaptan Eda Erdem ile Meryem Boz'un diyaloğu canlı yayına yansıdı.

Yok artık Meryem Boz Eda Erdem ile güldüren diyalog

FIVB Dünya Şampiyonası'nda B Grubu'nun lideri olarak son 16'ya yükselen Filenin Sultanları, 2. turdaki ilk maçında Almanya ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

İlk seti 25-21, ikinci seti ise 25-18 kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, karşılaşmanın üçüncü setinde rakibini 25-21 mağlup ederek 2. tura galibiyetle başladı.

2.turda F Grubu'nda yer alan milliler, gruptaki kalan maçlarında Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan ve Kanada ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2. tur karşılaşmalarının ardından grupta ilk 4’te yer alması halinde adını çeyrek finale yazdıracak.

EDA ERDEM COŞTU
Kaptan Eda Erdem Filenin Sultanları'nda sahanın en skorer ismi oldu. 14 sayı bulan kaptanı 11 sayı ile Hande Baladın, 10 sayıyla Ebrar Karakurt ve 10 sayıyla Zehra Güneş takip etti. 11 sayı üreten Hande Baladın, 'Maçın En İyi Oyuncusu' seçildi.

Yok artık Meryem Boz Eda Erdem ile güldüren diyalog

YOK ARTIK MERYEM BOZ
Guidetti'nin maçlarda sonradan oyuna dahil ettiği Meryem Boz mücadelelerde yarattığı etki ile dikkat çekiyor. Ebrar Karakurt'un yedeği olan Meryem Boz bir önceki Polonya maçında da rotasyondan verdiği katkı ile galibiyette önemli rol oynamıştı.

Haberin Devamı

1 DAKİKADA SKORU DEĞİŞTİRDİ
Almanya maçının son setinde durum 18-18 iken Meryem Boz üst üste kullandığı servisler sonrası durum bir dakika içinde 20-18'e geldi ve Almanya takımının başantrenörü mola almak zorunda kaldı

Yok artık Meryem Boz Eda Erdem ile güldüren diyalog

EDA ERDEM'DEN GÜLDÜREN DİYALOG
Boz'un etkili servisleri milli voleybolcuların diline dolandı. Mücadelenin ikinci setini 25-21 kazanırken Meryem Boz set bitmesine rağmen servis atmaya gitmesi olay oldu. Tüm takım bir araya gelip sayıyı kutlarken Meryem Boz kenardan top isteyerek servis atmaya gitti.

Bu durum kaptan Eda Erdem'in gözünden kaçmadı. O anlar canlı yayına gelirken kaptan, takım arkadaşına "Sen atmaya devam et" dedi.

VAKIFBANK'TAN FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLDU
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, milli oyuncu Meryem Boz'u kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında 34 yaşındaki pasör çaprazı ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

Yok artık Meryem Boz Eda Erdem ile güldüren diyalog

"RAKİBİN KİM OLDUĞUNUN ÖNEMİ YOK"
Mücadele sonrasında konuşan Meryem Boz şu ifadeleri kullandı: "Her maça aynı motivasyonla çıkmaya çalışıyorum. Takımın bana ihtiyacı olduğu zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. O sebeple servislerim daha etkili gidiyor diye düşünüyorum. Rakibin kim olduğunun önemi yok. Biz her maça üç puan için çıkıyoruz."

Haberin Devamı

PUAN DURUMU
ABD - 15 Puan (5G)
Sırbistan - 14 Puan (5G) - 1 Maç Eksik
Türkiye - 14 Puan (5G)
Kanada - 11 Puan (4G)
Tayland - 10 Puan (4G)
Dominik - 11 Puan (3G)
Polonya - 10 Puan (3G) - 1 Maç Eksik
Almanya - 7 Puan (2G)

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın maç programı şu şekilde:

5 Ekim Çarşamba:

18.30 Türkiye-Kanada

7 Ekim Cuma:

18.30 ABD-Türkiye

8 Ekim Cumartesi:

18.30 Sırbistan-Türkiye