İngiltere Premier Lig Liverpool'da Jürgen Klopp dönemi sona eriyor! Resmen açıklandı

Liverpool'da Jürgen Klopp dönemi sona eriyor! Resmen açıklandı

26.01.2024 - 13:43 | Son Güncellenme:

İngiliz devi Liverpool'da bir dönem sona eriyor. Başarılı teknik direktör Jürgen Klopp, takımdan ayrılacağını resmen açıkladı. İşte detaylar...

Liverpoolda Jürgen Klopp dönemi sona eriyor Resmen açıklandı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da teknik direktör Jurgen Klopp, sezon sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

LİVERPOOL AÇIKLADI

Liverpool'dan ayrılık kararını şu şekilde duyurdu:

Jürgen Klopp, yaz aylarında görevinden ayrılmak istediğini kulübün sahibine bildirdikten sonra sezon sonunda Liverpool teknik direktörlüğünden ayrılma kararını açıkladı.

KLOPP'TAN AYRILIK SÖZLERİ

Alman teknik adam ise şu şekilde aldığı kararı açıkladı:

"Şu anda pek çok insan için bir şok olduğunu anlayabiliyorum, ancak açıkçası bunu açıklayabilirim ya da en azından açıklamaya çalışabilirim. Bu kulüple ilgili her şeyi seviyorum, şehirle ilgili her şeyi seviyorum, taraftarlarımızla ilgili her şeyi seviyorum, takımı seviyorum, çalışanları seviyorum. Her şeyi seviyorum. Ama yine de bu kararı almam gerekiyordu. Nasıl desem, enerjim tükeniyor. Şu anda bir sorunum yok. Açıkçası, bir noktada bunu açıklamak zorunda kalacağımı zaten uzun zamandır biliyordum."

Haberin Devamı

2015 yılında Liverpool'un başına geçen Klopp, İngiliz devine unutulmaz başarılar yaşattı. Bu süreçte 464 maça çıkan Klopp, 2.07 puan ortalaması tuttururken 2019/20 sezonunda Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşarak Liverpool'un 30 yıllık hasreti sona erdirmişti.

Liverpool'un Klopp ile kazandığı kupalar

Şampiyonlar Ligi
Premier Lig
UEFA Süper Kupası
FIFA Kulüpler Şampiyonu
FA Cup
İngiltere Lig Kupası
İngiltere Süper Kupası

Yazarlar