Skorer Londra’da rekor pazarı

Londra’da rekor pazarı

08.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tenis dünyasının en prestijli organizasyonlarından olan Wimbledon Tenis Turnuvası’nda erkeklerin en büyüğü bugün belli olacak.

Londra’da rekor pazarı

Merkez kortta oynanacak tek erkekler finalinde dünya 3 numarası Roger Federer, 4 numaralı seribaşı Andy Murray ile kozlarını paylaşacak.
Yarı finalde sıralamanın zirvesindeki Novak Djokovic’i eleyerek finale yükselen ve kariyerindeki 8. Wimbledon finaline uzanan Federer, Murray’yi yenmesi durumunda önemli bir başarıya imza atacak. Zira İsvçreli raket Wimbledon’da 6 olan şampiyonluk sayısını 7’ye yükselterek, Pete Sampras’a ait olan rekoru egale edecek. Londra’da başarılı maçlar çıkaran ve oynadığı 7 finalin 6’sını kazanan İsviçreli tenisçinin karşısında ise yine kazanması halinde tarihe geçecek bir rakip olacak.

Haberin Devamı


Yarı finalde Fransız tenisinin son yıllardaki güçlü temsilcisi Tsonga’yı geçerek finale çıkma başarısı gösteren Andy Murray, Britanya adına kaydettiği önemli başarıyı bir adım öteye taşımaya çalışacak. 1938 yılından bu yana finale çıkan ilk Britanyalı tenisçi unvanını alan ve 74 yıllık hasreti sona erdiren 25 yaşındaki raket, Federer’i devirmesi halinde bu kez 1936 yılında Fred Perry’nin zaferinin ardından ilk kez şampiyonluğa ulaşan Britanyalı tenisçi olacak. TSİ 16.00’da başlayacak dev mücadele NTV Spor tarafından ekranlara getirilecek.