Galatasaray LONDRA'DA GÖRÜŞÜRÜZ

LONDRA'DA GÖRÜŞÜRÜZ

27.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cim-Bom maça istediği başlangıcı yapamadı, Torres’in şok golü Türk Telekom Arena’yı sarstı. Mancini’nin 31. dakikada yaptığı Hajrovic-Yekta değişikliğinden sonra ayağa kalkan sarı-kırmızılı takım ikinci yarı müthiş bir futbol oynadı, Chedjou ile beraberliği de yakaladı ancak tur kapısını aralayacak galibiyet golünü bir türlü bulamadı

LONDRADA GÖRÜŞÜRÜZ

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Yekta daha 15. dakikada ısınmaya gittiğinde aslında Mancini hatasının farkına varıyordu. O ana dek yerleşim hatasından (Eboue-Chedjou ve devamında ağır kalan Hakan) yenilmiş bir gol, Muslera’nın hatalı çıkışı ve topu kaptırışı ile oluşan bir tehlike vardı. Galatasaray, çıkamadığı gibi topu üçüncü bölgeye bir türlü taşıyamıyordu. Oysa Hajrovic ile risk alınmış, Mancini ezberi bu en zor maçta bozuyordu. Yine de bekledi bir süre daha. Ama tribünlerin bile sabrı tükenmişti. Dakikalar 30’u gösterdiğinde Mancini hatada ısrar etmeyerek Hajrovic-Yekta değişikliğine gitti. Teknik direktör satrancında 1-0 geride başlayan İtalyan teknik adam, bu hamle ile takımı kendine getirdi.
Semih’in katkısı
Devrenin sonuna doğru Galatasaray, İngilizlere gecenin uzun olduğunu gösterdi. İkinci Donk vakasını andıran pozisyon ile beraber Maviler derin bir ‘oh’ çekerken, Aslan en azından ikinci bölüm için umut vermişti. Devreye Hakan-Semih değişikliği ile giren Mancini ikinci hatadan döndü. 52’de Muslera, Torres’e izin vermeyerek ilk kıvılcımı yaktı. 63’de Drogba kafayla indirdi, Selçuk 1 metreden direği geçemedi. Gol yok, sinyal vardı... Ama Arena’yı yıkan gol 65’te geldi. Kornerde herkese kendini unutturan Chedjou ayak içiyle skora dengeyi getirdi.
Chelsea, bu bölümde vakitten çalıyor, Mourinho kabusu görmemek için maçın bir an önce bitmesini bekliyordu. 75’te Telles soldan sert vururken, Cech güçlükle çıkardı.
Kalan dakikalarda iki takım da risk almadı. Sonuçta 1-1’lik skor İngilizler için avantajlı görünüyor. Ama rahat olmadıkları ve Galatasaray’ın İngiltere’ye turistlik seyahate gitmeyeceği ortada!

Haberin Devamı

MAÇIN?ADAMI - Felipe Melo

90 dakika savaşçı futboluyla başta Lampard olmak üzere Chelseali futbolcuları bezdirdi.

KIRILMA?ANI - Yekta girince
31’de Hajrovic-Yekta değişikliği Galatasaray’ı kendine getirdi. Baştan gelen yanlışlar bir bir düzelmeye başladı.

LONDRADA GÖRÜŞÜRÜZ

Yazarlar