Diğer Luis Rubiales'ten Dominik vatandaşlığı hamlesi!

Luis Rubiales'ten Dominik vatandaşlığı hamlesi!

25.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İspanya Futbol Federasyonu Başkanlığı’ndan alınan Luis Rubiales, bu kez yolsuzluk soruşturmasına uğradı. Dominik’e giden eski başkanın, Karayipler ülkesinin vatandaşlığına geçmeye çalıştığı belirtiliyor.

Luis Rubialesten Dominik vatandaşlığı hamlesi

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın şampiyonluk seremonisi sırasında İspanya Milli Takımı futbolcusu Hermoso’yu dudağından öpen federasyon başkanı Luis Rubiales’in başı dertten kurtulmuyor. İspanyol polisi, yolsuzluk ve kara para aklama iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında en az altı kişiyi tutukladı ve İspanya Futbol Federasyonu’nun genel merkezine ve eski başkanı Rubiales’e ait eve baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Rubiales resmi olarak soruşturma altına alınan kişiler arasında yer alsa da, kendisi tutuklananlar arasında yok çünkü ülke dışında bulunuyor. Ülkeye dönüşünde tutuklanma ve hapse mahkum olma ihtimalleri bulunan Rubiales’in Dominik Cumhuriyeti’nde bulunduğu ve bu ülkeden vatandaşlık almaya çalıştığı belirtiliyor. Kendisi bu iddiaları reddetse de, burada yaptığı konut projesi sayesinde vatandaşlık hakkı kazanmasının muhtemel olduğuna işaret ediliyor.

İspanyol basınına göre soruşturma Rubiales’in başkanlığındaki federasyonun, İspanya Süper Kupası’nı Suudi Arabistan’a taşıma kararını kapsıyor. Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’a devredilmesi üzerine Gerard Pique’nin şirketiyle anlaşma imzalanmış, Rubiales ile Pique arasında geçen, milyonlarca dolarlık komisyonları tartıştıkları konuşmaların ses kaydı daha önce kamuoyuna sızdırılmıştı.

Haberin Devamı

STAT YENİLEMESİ SORUŞTURMALIK

Luis Rubiales dönemine ilişkin soruşturma sadece Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’a taşınması sürecinden oluşmuyor. La Cartuja stadyumunun yenilenmesi ve bazı maçların burada oynanması için imzalanan sözleşme, bazı yabancı şirketlerle atılan imzaların da bulunduğu belirtiliyor.

Öte yandan yetkililer, eski başkanın Dominikli olması halinde İspanya’ya iadesinin çok zorlaşacağına vurgu yapıyor.

Yazarlar