1.Lig Manisaspor’dan puan silme iddiasına yalanlama

Manisaspor’dan puan silme iddiasına yalanlama

30.04.2015 - 16:45 | Son Güncellenme:

PTT 1’inci Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Manisaspor’un eski futbolcusu Ariza Makukula’ya olan borçları nedeniyle 6 puanının silineceği iddiası Kulüp Başkan Abdullah Mergen tarafından yalanlandı.

Manisaspor’dan puan silme iddiasına yalanlama

PTT 1’inci Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Manisaspor’un eski futbolcusu Ariza Makukula’ya olan borçları nedeniyle 6 puanının silineceği iddiası Kulüp Başkan Abdullah Mergen tarafından yalanlandı. Merken, "Bu haberler, düşme hattındaki rakiplerimiz tarafından moralimizi bozmak için kasten çıkarılırıyor" dedi.

Haberin Devamı

Başkan Merken, Makukula hem de kulübü Benfica ile anlaştıklarını bildirirken, "Manisaspor’un Makukula’ya 1.7, Benfica’ya ise 1.6 milyon Euro borcu var. Geçen ay Benfica’nın başkanını 3 gün misafir ettik, el sıkıştık. Borcumuzu haziran sonu veya temmuz başında kapatacağız. Makukula’nın parasını ise eylül veya ekim ayında ödeyeceğiz. Menajeri ile uzlaştık. Ligde kaldığımız takdirde oyuncu satışından gelen parayı bu işe harcayap sonra transfer yapacağız" dedi.

Manisaspor İkinci Başkanı Avukat Mustafa Karakaş, puan silmenin kolay olmadığını, uzun bir süreç gerektirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu iş tamamen rakiplerimizin uydurduğu bir şaiadır. TFF’ye sorduk, böyle bir karar veya girişimin olmadığını öğrendik. Zaten FIFA’dan bize yazı gelmez. FIFA kararını Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bildirir, uygulamayı TFF yapar. Her şeye rağmen FIFA’dan dosyayı talep ettik. FIFA nihai kararını verse bile bisim CAS’a gitme hakkımız var. Makukula’nın menajeri Kenneth Asquez ile geçenlerde görüşüp bir miktar ödeme yaptık. Bizim yanımızda koştuğu Benficalı yetkililer, ’Sen devredeysen sorun yok’ dediler. Geçenlerde Samsunspor’un puanı silinince, şimdi de bizim için böyle bir haber gündeme getirilmiş."