Diğer Maracana'nın kalbi var!

Maracana'nın kalbi var!

09.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Brezilya'nın ev sahipliğindeki Rio Paralimpik Oyunları, görkemli bir açılış seremonisine sahne oldu.

Maracananın kalbi var

‘Herkesin bir kalbi var’ sloganıyla düzenlenen dev organizasyonun startı Maracana Stadı’nda verildi. Törende Türkiye kafilesi de geçiş yaptı. Belarus, yasaklı Rusların bayrağını açarak, komşusuna göz kırptı.

Haberin Devamı

Rio’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yaz Olimpiyatları’nın ardından, bu kez aynı yerde Paralimpik Oyunları’nın heyecanı start aldı. 2016 Paralimpik Oyunları, Maracana Stadı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle resmen başladı. 160 ülkeden 4 bin 350 sporcu geçiş yaparken, yaklaşık 50 bin izleyici de töreni izledi. Havai fişek gösterisinin yapıldığı görkemli törende, ABD’li sporcu Aaron Wheelz, özel tekerlekli sandalyesiyle 17 metrelik bir rampadan atlayış gerçekleştirerek izleyicilerden büyük alkış aldı.

IOC Başkanı Thomas Bach’ın katılmadığı organizasyonda, Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer yuhalandı. Belarus Milli Takımı, geçit töreni sırasında, oyunlardan men edilen Rusya’nın bayrağını açtı. Rusya ise sporcularının men edilmesinden dolayı katılamadığı Rio Paralimpik Oyunları’na alternatif açılış töreni düzenledi. Başkent Moskova’da gerçekleştirilen törende, 263 sporcu geçiş yaptı. İki gün sürecek oyunlarda sporcular kendi aralarında yarışacak.

Haberin Devamı

18 Eylül’de sona erecek organizasyonda 79 sporcuyla temsil edilen Türkiye de, geçit töreninde boy gösterdi. Milli takım adına bedensel engellilerde 49, görme engellilerde 29 ve özel sporcularda da bir kişi madalya mücadelesi veriyor. İki kişilik mülteci takımının da yer aldığı oyunlarda, Suriye’deki iç savaş sırasında bacağını kaybeden yüzücü İbrahim el-Hüseyin ve İranlı disk atma sporcusu Shahrad Nasajpour da mücadele ediyor.

Tekerlekli sandalyeli sporcuların şovları büyük beğeni topladı. 50 bin kişinin izlediği gösteriler, seyircileri hop oturup hop kaldırdı.

Maracananın kalbi var