Futbol Mario Balotelli yaptığı paylaşımla olay oldu!

Mario Balotelli yaptığı paylaşımla olay oldu!

02.12.2014 - 10:54 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un yıldızı Mario Balotelli, bu kez Instagram hesabından paylaştığı bir resimle olay yarattı. Liverpool'a sezon başında transfer olan ancak bekleneni veremeyen Mario Balotelli Instagram'dan paylaştığı resimden dolayı soruşturulacak.

Mario Balotelli yaptığı paylaşımla olay oldu



İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un yıldızı Mario Balotelli, bu kez Instagram hesabından paylaştığı bir resimle olay yarattı. İtalyan oyuncu Japon oyunu Nintendo'nun resmini 'Irkçılık yapmayın' başlığıyla paylaşırken, mesajın en altında ise "Zenci gibi sıçra, Yahudi gibi paraları kap" yazdığı için soruşturma geçirecek. Yahudi kuruluşlarının tepkisinin ardından İngiltere Futbol Federasyonu, Balotelli için soruşturma başlattı.

İtalyan futbolcu Balotelli, Instagram hesabından "Irkçılık yapmayın" mesajı içeren bir resim paylaşırken "Zenci gibi sıçra, Yahudi gibi paraları kap" yazısı nedeniyle Yahudilerin tepkisini aldı.
Golcü futbolcu gelen tepkilerin üzerine resmi hesabından kaldırırken Twitter'dan kendisini protesto edenlere cevap verdi.

Balotelli paylaştığı resim için önce "Annem Yahudi, bu yüzden lütfen herkes çenesini kapatsın" yorumu yapmasına karşın, daha sonra özür diledi ve resmi sosyal medya hesabından sildi. Buna karşın soruşturma başlatan İngiltere Futbol Federasyonu aykırı oyuncuya ceza verebilecek. Federasyon, sosyal medyadan ırkçılık karşıtı söylemler için en az 5 maç men cezası verirken, 2012'de Manchester United'ın defans oyuncusu Rio Ferdinand, o dönem Chelsea forması giyen Ashley Cole için 'çikolatalı dondurma' dediği için 45 bin Pound cezaya çarptırılmıştı.

Haberin Devamı

Mario Balotelli yaptığı paylaşımla olay oldu