Galatasaray Mauro Icardi'den Galatasaray'a transfer önerisi! Kendi vatandaşını istedi

Mauro Icardi'den Galatasaray'a transfer önerisi! Kendi vatandaşını istedi

25.04.2023 - 18:38 | Son Güncellenme:

Bu sezon ligde şampiyonluk hedefleyen Galatasaray, gelecek sezon transfer planlamaları için şimdiden kolları sıvadı. Sarı-kırmızılı ekibin Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Galatasaray'a kendi vatandaşı olan yıldız bir ismi önerdi.

Mauro Icardiden Galatasaraya transfer önerisi Kendi vatandaşını istedi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, bu sezon ligde şampiyonluk hedefliyor. Öte yandan sarı-kırmızılı kurmaylar, gelecek sezon transfer çalışmalarını sürdürüyor. Takımın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Galatasaray'a kendi vatandaşı olan yıldız ismi transfer için önerdi.

Haberin Devamı

TAKIMDA GOMİS KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

Galatasaray’da Bafetimbi Gomis krizi büyümeden önlendi. Sarı-kırmızılarda Fransız futbolcu dün affedildi. Icardi’nin sakat, Barış Alper’in de sarı kart cezalısı olması nedeniyle Karagümrük maçında Fransız futbolcuyu oynatma kararı alan Teknik Direktör Okan Buruk, beklemediği bir tavırla karşı karşıya kalmıştı.

REKORA ORTAK OLACAKTI...

Galatasaray'ın yerli teknik adamları arasında, iç sahada üst üste en fazla maç kazanan hoca olmak isteyen Buruk, Coşkun Özarı'nın 1978-1979 sezonundaki 10 maçlık serisini, 6-0'lık Kayseri zaferiyle yakalamıştı.

Başarılı çalıştırıcı, Karagümrük mücadelesinde de kulüp rekorunu paylaşan Fatih Terim (1999-2000) ve Gündüz Kılıç'ın (1960-1961) 11 maçlık serisini yakalama şansını kaybetti. Eğer Buruk, sahadan zaferle ayrılsa Beşiktaş deplasmanı sonrasında Başakşehir'i devirseydi, rekora ortak olacaktı.

Haberin Devamı

Mauro Icardiden Galatasaraya transfer önerisi Kendi vatandaşını istedi

ICARDI'NIN SÖZLEŞMESİ

Süper Lig devi Galatasaray sezon başında çılgın bir transfere imza attı. Sarı-kırmızılılar, Paris Saint Germain'den Mauro Icardi'yi sezon sonuna kadar kiraladı. Galatasaray'dan yapılan açıklamada tecrübeli futbolcunun maaşının 750 bin euroluk kısmının karşılanacağı belirtildi. Sarı-kırmızılılar, Mauro Icardi için herhangi bir kiralama bedeli ödemedi.

Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero'nun bedelsiz geçici transferi konusunda Kulübü Sas Paris Saint-Germain ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma uyarınca 2022-2023 futbol sezonu için futbolcuya toplam 6.750.000 EUR ödenecektir. Bahsi geçen tutarın 6.000.000 EUR'luk kısmı Sas Paris Saint-Germain Kulübü tarafından, 750.000 EUR ise Şirketimiz tarafından ödenecektir."

TARAFTARI HAYRAN BIRAKTI

Mauro Icardi, Galatasaray'da gösterdiği performansla taraftarı hayran bıraktı. Tecrübeli santrfor bu sezon sarı-kırmızılı takımda 20 resmi maçta forma şansı buldu. 30 yaşındaki forvet bu müsabakalarda rakip fileleri 14 kez havalandırdı. Mauro Icardi aynı zamanda takım arkadaşlarına da 8 gol pası verdi.

Haberin Devamı

Mauro Icardiden Galatasaraya transfer önerisi Kendi vatandaşını istedi

TRANSFER TALEP ETTİ

Radio France'ın haberinde, Mauro Icardi'nin gelecek sezon da Galatasaray'da devam etme ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekilirken 30 yaşındaki golcünün, 28 yaşındaki Paredes'le sarı-kırmızılılar'da yeniden bir araya gelmek istediği belirtildi.

JUVENTUS'UN OPSİYONU VAR

Arjantinli oyuncunun, sezonu Juventus'ta kiralık geçiren Paredes'in, Cim Bom'a büyük katkılar sağlayacağını düşündüğünü de yönetime ilettiği kaydedildi. Haziran ayında PSG'ye geri dönecek olan tecrübeli ön libero için Juventus'un da bonservisini alabilmek adına opsiyonu bulunuyor.

Mauro Icardiden Galatasaraya transfer önerisi Kendi vatandaşını istedi

İSPANYOLLAR DA TAKİPTE

Eğer Çizme ekibi bu opsiyonu kullanmaz ve Okan Buruk onay verirse yönetimin resmen düğmeye basacağı da gelen haberler arasında. Piyasa değeri 12 milyon Euro olan Leandro Paredes için birkaç İspanyol ekibinin de istekli olduğu dile getiriliyor.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Tecrübeli orta saha Paredes bu sezon 31 maça çıkarken 2 asist yapma başarısı gösterdi. Öte yandan 28 yaşındaki orta saha, Arjantin Milli Takımı'yla da bu zamana kadar 52 karşılaşmada görev yaptı ve 4 kez rakip fileleri sarstı.

Haberin Devamı

Mauro Icardiden Galatasaraya transfer önerisi Kendi vatandaşını istedi