Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Alex, Fenerbahçe tarihinin en önemli yabancı futbolcusu. Hatta bazılarına göre ligin tarihinin.
Belki bazılarına göre yerli-yabancı Fenerbahçe tarihinin...
Bu tartışmalara girmeyeceğim. Herkesin bu konuda bir fikri, bir sıralaması var. Bu tip sıralamalarda istatistik işlemez pek...
Hakkında söylenen övgülerin çoğunu hak eden bu Brezilyalı eğer bir gün hayatını kaleme alırsa muhtemelen bu sezondan başka türlü bahsedecek. Kazansa da, kaybetse de...
Çünkü hakkında söylenenlerin en abartılısını kabul etseniz dahi Alex lig tarihinin son maçta şampiyonluk kaptıran tek lideridir. Hem de iki kez...
Bu sezon Alex bu kadere direniyor sanki. Üçüncü kez kaybetmemek için sonuna kadar uğraşıyor. Ülkede her takımın lideri var. Yabancı lideri olan tek takım ise bu sene Fenerbahçe. Alex, sezona yeni sistemde yeri olmayan bir adam olarak girip, sezonun şu ana kadar Burak’la birlikte kahramanı olarak gelebildi. Alex bu sene farklı... Hep iyiydi. Ama hiç bu kadar umursamadı sanki.

Haberin Devamı

Alex’in hayatının yılı
Fenerbahçe’nin farkı bu sene ve dün buydu. Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz’un desteğiyle dün ayakta kaldı. Ligin en güzel gollerini atan ama sonra yine özüne dönen Emre’nin içine düştüğü duygusal hezeyanlara kendisini kaptırmadı misal. 3-1’den son 30 dakikada gelen geri dönüşün lideri oldu.
Alex bu yıl kazansa da kaybetse de hayatının en önemli yıllarından biri olacak.
Dün çok iyi ve etkili kontratak yapan bir rakiple karşılaştılar. Ligin kalburüstü savunmalarından birini defalarca perişan eden bir rakip.
Tabii şunu unutmamak lazım:
1-Bucaspor bu maça kadar sadece yirmibeş gol atmış olabilir. Ama üç kez üç ve fazlası gol atmayı başarmış bir takımdı (Konya, Kasımpaşa, Gençler)
2-Fenerbahçe’ye İstanbul’da ligde 2 gol (5-2) kupada 3 gol (2-3) atmış bir takımdı (5-2)
3-Ve Fenerbahçe düne kadar sadece Trabzonspor’dan 3 gol yemişti.
Bu durumda dün önde oynayıp sadece 2 stoperini savunmada bırakmak maç öncesinde Kocaman için mantıklı bir seçenek olarak belirmiş olabilir. Ama öyle değildi. Rakibe gözdağı verip sindirmeyi istedi Kocaman. Ama bunun yerine İBB’yi iştahlandırmış olabilir.