Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray’ın Karpaty Lviv maçında göz önüne iyice çıkan eksiklikleri, sorunun temelde kadroyla ya da transferle alakalı olmadığını ispatlıyor.
Misal geri dönüşlerde Hakan, Servet ve Ali Turan’ın rakiplerinin hep gerisinde kalması ve yorgunlukları takımın fizik olarak çok geride olduğunu açıkça gösterdi.
Bu durumun altını Sivas maçından sonra Rijkaard da çizmişti. Milli oyuncuların çok yorgun geldiğini de ekledi. Ancak Hiddink’e sorarsanız, oyuncuların büyük çoğunluğu (buna Galatasaraylılar da dahil) fizik olarak çok kötü durumda kampa katılmışlar. Bu durum ilginç bir Hollandalı diğer Hollandalı’nın takımı çalıştırma şeklinden hiç memnun değil.
Fizik yeterlilik eksik olduğu zaman her şey eksik oluyor. Ciddi bir organizasyon sorununa yol açıyor. Çünkü oyuncular dönmekte zorluk çekecekleri yere gitmez oluyorlar. Kafada bu düşünceler olunca konsantrasyon dağılıyor ve takım bütünlüğü bozuluyor.
Galatasaray kısa dönemde bunu çözebilir. Ligin ilerleyen haftalarında fizik olarak üst seviyeye ulaşabilir. Ancak bugün itibarıyla Bursaspor seviyesindeki takımlara karşı zorluk çekecekleri kesin. Bursa her anlamda lige hazır. Eğer Şampiyonlar Ligi döneminde bu maç olsaydı Galatasaray çok daha şanslı olurdu. Olabilecek en kötü dönemde bu maça çıkıyorlar.
Şampiyonda yeni transferlerden Insua da büyük ölçüde oynayacak durumda. Galatasaray ise geçen yılın başındaki ideal kadrodan 5 eksik var. Hem de yerlerine o potansiyelde bir oyuncu koymadan.
Bu tablo içinde Bursa’nın seri akınlarına karşı Galatasaray’ın oyunu çok riske etmeden oynaması muhtemeldir. Ancak öne geçtiği maçlarda dahi savunma oyunununda açık verdikleri düşünüldüğünde maçın favorisinin Bursaspor olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Bu gidişata dur diyecek Arda, Kewell, Servet, Baros gibi lider özellikli oyuncuların ipleri ele alması dışında Galatasaray’ı öne çıkaracak bir silah göremiyorum.