Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Semih ve Alex’le oynamalı. Bir santrfor ya da onlara benzer özellikte bir üçüncü oyuncu da eklenebilir. Benim fikrim yıllardır böyle... Takip edenler biliyor.
Çünkü hem Alex hem Semih, ligin hem en iyi santrforlarından ikisi... Hem de hücumcu orta sahalarından. Üstüne ligin en uyumlu ikililerinin de başında geliyorlar.
Dolayısıyla arkalarında doğru bir üçlü orta saha olursa oynamalılar. Hem de Gökhan Gönül ve Andre Santos gibi orta saha özellikli dünya çapında iki savunma kanadı olduğunda mutlaka oynamalılar.
Buna bir de ek yapmak lazım. Bu ikili elinizdeyse, bu sene çok iyi bir performans gösteren Niang iyi bir seçenektir. Ancak Nianggillerden Semih elinizdeyse, transferde gitmeniz gereken adam daha fizikli Carlton Cole’vari gerçek bir santrfordur.
Fenerbahçe dün gerçek bir santrforu olmadan yılın en iyi performanslarından birini gösteren İbrahim-Serdar Aziz ikilisine takıldı. Fizik olarak rakibi evinde olmasına rağmen bozamadılar.
Ancak asıl sorun orta sahalarındaydı. Maalesef Özer potansiyelinin çok altında hâlâ. Milli takımın değişmez adamı olabilecek yeteneği var. Fenerbahçe’de yedek olacak kadar oynayamadı. Topuz iyi arzulu fizikli, ama top yapmakta sorunlu. Cristian aralarında en iyi olanlarıydı. O da Cristian kadar işte...
Bu tabloda Fenerbahçe’nin dün en iyi orta saha oyuncuları Gökhan ve Yobo’ydu.
Ev sahibinin artısı fizik durumu. İlk yarıda 55-60 gibi biten takım geçen senenin en iyi fizik takımı karşısında son 20 dakikayı rakip ceza sahası çevresinde oynadı. Hem de önce Volkan- Miller sonra Sercan-Altidore gibi geniş alanı kullanabilecek harika hücumculara karşı.
Bursa’ya gelince. Volkan, Ergiç, Ozan gibi oyuncularla bu Fenerbahçe orta sahasına karşı üstünlük sağlayamadılarsa, kendilerine soracakları birkaç soru olmalı. Şampiyonlar Ligi standardına hazırlanmış bir takımın bu standarda neredeyse hiçbir şey üretemeyişi inanılmaz.
Son olarak bir klişeyle bitirmek lazım: Ben hakemler hakkında konuşmayı sevmem. En iyisi yine konuşmayayım.