Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

2006 Dünya Kupası’na gitmeden önce Polonya Milli Takımı’nda dikkat çeken genç yıldız adayı olarak Pawel Brozek gösteriliyordu. Tüm alt yaş gruplarında forma giyip kendisini göstermiş bir santrfor olarak Polonya’nın yeniden yükselişinin önemli bir parçası olabilirdi.
Kabul etmek gerekir ki ne o kupada ne de sonrasında Brozek’in performansı onu küresel anlamda tanınan bir oyuncu yapmadı. 27 yaşındaki santrfor 23 A Milli Takım maçından sadece 5 gol çıkarabildi ve bunlardan sadece biri resmi maçlardaydı.
Kardeş Piotr Brozek ise tüm sol kanatta oynayabiliyor. Uluslararası anlamda kardeşinin de gerisinde olsa da Trabzonspor’un elindeki en iyi sol kanat savunma alternatifi olacağı kesin.
Pawel ve Piotr Brozek’i çok fazla seyrettiğimi söylersem yalan olur. Seyrettiğim 2-3 maçta aklımda kalan bir performansları yoktu. Ayrıca bölgeyi iyi bilen yabancı meslektaşlarımdan da çok yüksek bir görüş almadım.
Öte yandan bu transferin oyunculardan çok teknik heyetle ilgili olduğunu düşünüyorum. Eldeki nitelik ve nicelik açısından son derece kısıtlı kadrodan maksimumu alabilen Şenol Güneş varken, çok iyi bildiğiniz oyuncular hakkında konuşurken bile dikkat etmek gerekir.
Brozek kardeşlerin Arveladzeler gibi bir efsaneye dönüşmesi zor olsa da, şampiyonluk yolunda takımda derinlik yaratmak için faydalı olabilirler.