Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İdeal kadrosundan 4 oyuncu farklı olarak sahaya çıktı Fenerbahçe... Bu zaten yüksek oranın yarattığı etki, bu oyuncuların savunmaya dönük isimler oluşuyla büyüyebilirdi. Ancak hem Cristian, Caner ve Bekir savunma yönünde çok büyük hatalar yapmadan oynadı. Hem de Konyaspor bu organ naklinden kaynaklanabilecek bağışıklık sorunundan yararlanacak organizasyondan yoksundu.
Böyle olunca Fenerbahçe arkada çok hata yapmadı, ama top da yapamadı. Savunmanın eksik kalma ihtimali muhtemelen Gökhan Gönül’ün hücuma desteğini sınırladı.
Dolayısıyla takımı ileri taşıyan Emre ve Topuz’un çabaları oldu daha çok. Topu Alex ve Stoch’a aktardıkları her anda Fenerbahçe pozisyon buldu.
Burada Alex’e bir parantez açmak lazım. Çok kalabalık ve tek önceliği onu durdurmak olan bir markaj ekibinin ortasında aldığı topların çoğunu Stoch’a gollük paslar atarak değerlendirebildi. Eğer Stoch yarısını değerlendirebilse Alex ve kendisini maçın kahramanı yapabilir ve Fenerbahçe ilk 11’ini değiştirebilirdi.
Dün Stoch şahane oynadı ya da rezalet. Dün girdiği pozisyonlarla neden Chelsea’nin dikkatini çekip oraya transfer olduğunu anlattı bize.
Kaçırdıklarıyla da neden hâlâ orada olmadığını.
Aykut Kocaman’ın onu sahaya sürüşü anlaşılabilir, hatta doğru bir yaklaşım. Ve neredeyse hem kendisi hem de onun için muhteşem bir hamle ve geri dönüş olacaktı.
Ancak oyunculardan bağımsız olarak içeride oynanan maçlarda sistem ya da en azından dizilişle ilgili daha önce de denediği bir modeli sahaya koymaya devam etmeli.

Haberin Devamı

Farkı yaratanlar
Alex’i dünkü markajdan kurtacak olan da, Niang’ı sert savunmalarda bir başına kalmaktan çıkaracak olan da Semih. Her ne kadar dünkü Stoch performansı, gol vuruşu dışında çok parlak olsa da, Fenerbahçe bu üçlüyle başka bir takım oluyor.
Hücumda farkı yaratan onlar. Teker teker olduğundan çok fazla 3’ü birlikteyken.
Son olarak bir de Caner’e değinmeden geçemeyeceğim. Aslında yer tutmasında sorunu yok, fiziği yerinde, sert... Orijinal bir hücumcu olmasına rağmen savunma yönünde daha güçlü. Savunmada hata yaptığı zamanlar ise genelde topla çıkarken kaptırdıkları. Topu acele kullandığı zamanlar. Yani sanki savunmaya dikkat etmeye çalışırken hücumundan kaybediyor. Santos’un sadece hücum ederek, topa sahip olarak bu işi yapışından çok şey öğrenebilir.