Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin fiziğinin çok iyi olmadığı açık. Belki ligin en kötü kondisyonlu takımlarından biri.
Kimyasının da çok iyi olduğunu söylemek mümkün değil. Her bir oyuncunun diğeriyle, teknik kadronun oyuncularla vs...
Dün matematiğin de istenen seviyede olmadığı ortaya çıktı. ‘Toplam 2 stoper, ikisi de sahada. Oraya kaydıracak kanat beki de yok’ taktiğiyle...
Mustafa Denizli’nin 6 yabancıyı aynı anda sahaya sürüşünden bu yana yapılmış en garip durumu yaşadılar. Doğrusu dün yaşanan çok daha büyük bir saçmalıktı! Çünkü Denizli’ninki anlık bir karardı. Takım mağluptu, moraller bozuktu, maç derbiydi vs. Ama bu 2 gün öncesinden başlayan bir tembellik. Bu hesabı anlamak da, anlatmak da zor.
Fenerbahçe her an kırmızı kart görmeye müsait Lugano’yu ve maç eksiği olan yeni transferi Yobo’yu yedeklemeden uçağa bindi. Yobo sakatlanınca ligin en fazla pas hatası yapan orta sahasını, Selçuk Şahin’i savunmanın göbeğine koydu. Ve takım o an dağıldı.
Bir teknik adamın böylesine açık bir hatayı bu kadar önceden planlayarak yapması zor bulunur bir durum. Abartmadan söylüyorum, orayı boş bıraksalar daha fazla bir direnç gösterebilirlerdi. Ama orada asla olmayacak Selçuk oyuna girince, kendilerine göre orası dolu rakibe göre de boş oldu. Kendilerini tuzağa düşürdüler.
Başa dönelim...
Yobo sakatlanıp oyundan çıkana kadar hep aynı şeyi düşündüm:
Daum geri mi döndü? Diziliş 4-4-1-1. Oyun merkezi geride. Hücum oyuncularına akan oyunda destek yok...Fenerbahçe duran top bekliyordu. Aykut Kocaman bu takımı değiştirmek için göreve gelmiş, oyun merkezini ileri taşımaya çalışıp art arda yenilmiş ve sonuçta kötü bir Daum taklidine dönüşmüş....
Şota ise Tolunay Kafkas’ın yolundan devam ediyor gibiydi. O da kontrollü ama dikine oynayan bir takım sahaya sürmüş. İki kanattan da ama özellikle kendi sollarından, Topuz ve Okan’ı iki yönde de sorunlu bir ekip yaptılar.
Yobo’nun oyundan çıkışından sonra orta sahası gereken sertlikte olmayan konuk ekibi Mehmet Eren’i oyun alarak ve az sayıda da olsa etkili baskınlarla Fenerbahçe’yi dağıttılar. Hem de hiç zorlanmadan.