Futbol Merih manşetlerde

Merih manşetlerde

07.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Juventus’un Sassuolo’dan kadrosuna kattığı Merih Demiral’ın Torino ekibine gidişi İtalyan basınında yankı uyandırdı.

Merih manşetlerde

Juventus’un Sassuolo’dan kadrosuna kattığı Merih Demiral’ın Torino ekibine gidişi İtalyan basınında yankı uyandırdı. Fenerbahçe altyapısından yetişen genç savunma oyuncusunun İtalya’da kendisini kısa sürede kanıtladığı belirtilirken, bu performansın Juve’yi transfer için ikna ettiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Futbolcunun uzun süreli sözleşmeyle kadroya dahil edildiği belirtilirken, geleceğin savunmacıları arasında yer almasının beklendiği dile getirildi. Futbol camiasından isimlerden oyuncuyla ilgili bilgilendirici görüşler alındı. 

İtalyan ekibinin transferi açıklarken 21 yaşındaki futbolcu için kullandığı ifadeler de dikkat çekti. Türk futbolcuyla ilgili övgü dolu sözlere imza atılarak “Demiral teknik becerilerini muazzam fizik gücüyle birleştiren bir futbolcu. Bunları oyunu okumadaki başarısı ve pozisyon almadaki hisleriyle birleştirince ceza sahasını savunmada yetkin bir hale geliyor. Merih Demiral, Stuttgart formasıyla 2018-19 sezonunda bir maçta iki gol atan Ozan Kabak’ın ardından, 5 büyük Avrupa Ligi’nde bunu başaran en genç savunma oyuncusu oldu” denildi. 

Haberin Devamı

Öte yandan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Merih’in Juventus’a transferinden yapılan anlaşmaya göre %12.5 pay alacaklarını açıkladı.