Diğer Mert Aydın yazdı: Doping çıkarsa hesap vermeliler

Mert Aydın yazdı: Doping çıkarsa hesap vermeliler

13.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çin’in Pekin kentinde devam eden Kış Olimpiyatları’na Kamila Valieva skandalı damgasını vuruyor. Açıkçası 15 yaşındaki harika çocuğun aralık ayı sonundaki doping testinden gelen haberler herkesi yıktı.

Mert Aydın yazdı: Doping çıkarsa hesap vermeliler

Çünkü ortada, 15 yaşında reşit olmayan bir sporcu var. Eğer tıbbi bir neden yoksa, bu ilacı ona içirenlerin hesap vermesi gerekiyor.
Rus Valieva’nın artistik patinaja kısa süre içinde getirdiği taze nefes müthiş... Olimpiyatın ilk haftasında takım yarışmasında yaptığı 4’lü sıçrama, kadın sporunda bir devrim niteliği taşıyordu. Salı günü başlayacak kadınlar kategorisinin de açık ara en büyük favorisi Kamila... Lakin eğer bugünkü CAS duruşmasında istenen sonuç alınamazsa onu izlemekten mahrum kalacağız.
Şimdi spor dünyasında Kamila’nın çevresi sorgulanıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Valieva’nın çevresinden bulunan doktorlar ve antrenörlerin de soruşturulmasından yana olduğunu açıkladı. Reşit olmayan bir sporcuya yasal olmayan bir ilaç verilmesi gerçek anlamda bir skandal...
Tabii işin bir de Rusya Olimpiyat Komitesi tarafı var. Ruslar zaten devlet destekli doping suçundan sabıkalı... Pekin’de de bayrakları dalgalanmıyor, marşları okunmuyor bu yüzden. Böyle bir doping skandalı onların itibarını sarsıyor. Rus tarafı öncelikle testi yapan Stockholm Laboratuvarı’na ateş püskürüyor. Komplo teorileri Rus tarafında havada uçuşuyor. Özellikle Rusya-Ukrayna arasında yaşananlar üzerinden okuyanlar da var bu meseleyi. Şimdi bugün yapılacak ve yarın sonuçlanacak CAS duruşmasında gözler...

Haberin Devamı

Geç de olsa başladık

Kış sporları yıllarca ülkemiz için bir fanteziden öteye geçmemişti. Kayaklı koşu ve Alp disiplininde katılım sağlanıyordu. 2006 Torino’da artistik patinajda Tuğba Karademir’in elde ettiği 21’incilik dışında varlık gösteremiyorduk. 2011’de Erzurum’da düzenlenen Üniversite Kış Oyunları bir milat oldu. Bazı spor dallarında yeni sporcular ortaya çıktı. Oradaki tesisler sayesinde yıllarca televizyondan izlediğimiz dallarda uluslararası müsabakalara katılır hale geldik. Kadın curling takımımız Pekin vizesini az farkla kaçırdı.
Ve iki genç sporcumuz Furkan Akar ve Fatih Arda İpcioğlu hepimizi gururlandıran performanslar ortaya koydular. Kısa pist sürat pateninde 19 yaşındaki Furkan Akar 6’ncı olarak tarihe geçti. Furkan, Kış Olimpiyatları tarihinde şeref tablosuna giren (ilk 8) ilk Türk sporcu oldu. Ayakta kalmanın ve rakiplerine dokunmamanın en az hız kadar önemli olduğu bir dalda zekasını da konuşturup harika bir derece yaptı. Belki de onun bu performansı yeni sporcular için kapı açacaktır.
Arda da kayakla atlamada Dünya Kupası performanslarıyla dikkat çekiyordu. Pekin’de de iki kez final atlayarak yine bir ilke imza attı. Hep gıptayla izlediğimiz dallarda kendi sporcularımızı görmek inanılmaz... Kayakla atlamayı Eurosport’ta anlatan David Goldstrom, Arda’nın atlayışından sonra ailesinin tüm fertlerinin adlarını sayıp, “Türkiye’de televizyon başında onu gururla izliyorlardır” diyordu.
Kısacası kış sporlarına geç de olsa girmeye başladık. Devamı için bol destek!

Haberin Devamı

Bu videoyu neden yayınladı?

Premier Lig’in önemli savunmacılarından birisi Kurt Zouma... West Ham’ın başarısı için ter döküyor. Lakin, geçtiğimiz hafta pek de iyi olmayan nedenlerden dolayı manşetlerdeydi. Kedilerine gösterdiği şiddetin görüntüleri kendisi ve kardeşi tarafından sosyal medyada eğlence namına yayınlanınca ortalık karıştı.
Zouma’nın kadro dışı bırakılması için neredeyse seferberlik başlatıldı. Ancak menajer David Moyes buna pek razı olmadı. Kulübün kestiği para cezası ve kedilerin elinden alınması dışında bir yaptırım olmadı. Haa bir de yarı profesyonel futbol oynayan kardeşi kadro dışı bırakıldı.
Benim merak ettiğim nokta, İngiltere gibi politik doğruculuğun tavan yaptığı, bu tip konularda hassasiyetin en üst seviyede olduğu bir ülkede bu videoyu neden yayınladığı...

Haberin Devamı

Yazarlar