Süper Lig Mert Aydın yıldız transferleri yorumladı: Süper Lig'de dengeleri değiştirebilir!

Mert Aydın yıldız transferleri yorumladı: Süper Lig'de dengeleri değiştirebilir!

10.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu sezon Premier Lig’den Süper Lig’e önceki yıllara oranla daha fazla transfer oldu. Özellikle dört büyükler önemli isimleri Türkiye'ye getirmeyi başardı. Bu transferleri gelin mercek altına alalım.

Mert Aydın yıldız transferleri yorumladı: Süper Ligde dengeleri değiştirebilir

MERT AYDIN

Premier Lig, dünyanın en popüler, en çok izlenen ligi. En iyisi midir bu tartışılabilir. Ama organizasyonunu tartışmak mümkün değil. Bu sezon Premier Lig’den Süper Lig’e önceki yıllara oranla daha fazla transfer oldu. Bu transferlere şöyle bir göz atalım istedik.

Haberin Devamı

Alex Oxlade-Chamberlain (Beşiktaş): Southampton akademisinden Arsenal’e gittiğinde İngiliz futbolunun yeni yıldızlarından biri olarak kabul ediliyordu. Orta sahadan yaptığı driplingler, savunmaya katkısı, enerjisiyle daha 19 yaşında Arsenal’de kendini kabul ettirdi. Ancak Londra kulübünde geçirdiği diz sakatlığı, kariyerine kabus gibi çöküyordu. Klopp’un Liverpool’unda da başarılı maçlar çıkardı. Ne var ki Anfield’da da ciddi iki diz sakatlığı yaşadı. Bu sakatlıklar İngiliz futbolcunun istediği noktaya gelmesini engelledi. Bu futbolcunun transferini Alli ile kıyaslayanlar var. Yanlış. Dele Alli’nin futbol oynama isteği bitmişti. Oxlade-Chamberlain ise tam tersi. Oynamak için yanıp tutuşuyor. Sorun o diz sakatlığı tekrarlarsa ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

Mert Aydın yıldız transferleri yorumladı: Süper Ligde dengeleri değiştirebilir



Daniel Amartey (Beşiktaş): Leicester’ın şampiyonluk sezonunun ortasında Premier Lig’e katıldı. Ancak istikrarlı bir şekilde forma bulması Kante’nin gidişiyle oldu. Stoperden çok orta sahada görev yaptı. Sonrasında yedeğe düştü. Rodgers tarafından stoperde kullanıldı. 2021-22 sezonunda Fofana’nın sakatlığı sırasında ilk 11’e demir attı. Savunmadan pasla çıkabilme yeteneği ve yırtıcılığı en önemli özellikleri.

Eric Bailly (Beşiktaş): Jose Mourinho tarafından Manchester United’a getirildiğinde umut vaat eden bir stoperdi. 2016-17 sezonunun ilk 2 ayında herkes onu konuşuyordu. United yeni bir yıldız bulmuştu savunmanın ortasına. Ne yazık ki Ekim ayında yaşadığı sakatlıktan sonra onu hep bölük pörçük izledik. Birkaç iyi maç ardından uzun sakatlıklar. Sağlık durumu Beşiktaş için kritik olacak.

Fred (Fenerbahçe): Açıkçası geçen sezon Ten Hag yönetimindeki Manchester United’da iyi bir sezon geçiren Fred’in ayrılışı ilginç oldu. Orta sahada işin her iki yanını da oynayan bir futbolcu her zaman değerlidir. United macerası, kulübün de performansı gibi inişli çıkışlı oldu. Ama Fred özellikle ligin son döneminde çıkış yakalayan Unlted’da istikrarlı bir çizgiye ulaştı. Süper Lig için önemli bir şans.

Mert Aydın yıldız transferleri yorumladı: Süper Ligde dengeleri değiştirebilir


Davinson Sanchez (Galatasaray): Ajax’tan geldiğinde hemen etki de yarattı. Hatta Van Dijk ile karşılaştırılıyordu. Hem agresif bir savunmacı hem de oyuna katkı yapan bir stoper olarak heyecan veriyordu. Ne var ki sezonlar ilerledikçe tabii savunma partnerleri de değiştikçe Sanchez’in performansı düştü. Taraftarın da hazzetmediği oyuncular listesine girdi. Yenİ hoca Postecoglu’nun ana grubunda yer almayacağı da netleşince ayrıldı. Yaşı henüz 27. Yeteneklerini ateşlerse ligimize çok farklı bir katkısı olacaktır.

Haberin Devamı

Tanguy Ndombele (Galatasaray): Lyon’dan Tottenham’ a geldiğinde heyecanlanmıştı futbolseverler. Topla yumuşak, çift yönlü yaratıcı orta saha bulmak zordur. Sezon başındaki etkisini yavaş yavaş kaybetti. Mourinho tarafından yeteneklerini kullanmamakla suçlandı. Sonrasında Lyon ve Napoli’ye kiralandı. O kadar yetenekli ki Galatasaray, ondan yararlanmayı başarırsa Ligi renklendirir.

Hakim Ziyech (Galatasaray): Onu ilk olarak, “Enes’e Twente’de bol bol asist yapan adam” olarak tanımıştık. Yetenekli futbolcunun Premier Lig macerası ise inişli çıkışlı ama daha çok inişli geçti. Bunda kendi performansı kadar sakatlıkların ve takımının istikrarsızlığının da payı vardı. Yaratıcı, zeki bir futbolcu. Sağlam olması ve oynamak istemesi halinde dengeleri değiştirebilir.

Haberin Devamı

Mert Aydın yıldız transferleri yorumladı: Süper Ligde dengeleri değiştirebilir


Wilfried Zaha (Galatasaray): Uzun yıllardır Crystal Palace kulübünün simgesi gibiydi Zaha. Her zaman için takımının en iyi oyuncusu, en golcüsüydü. Sağ ayağıyla soldan kale alanına driplingleriyle Premier Lig’in en bilinen golcülerinden biriydi. Geçen sezon yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalmasına neden olan bir sakatlık geçirdi. Bu, performansını etkiledi. Genelde kontratak oynayan bir takımda forma giydiğini unutmamak gerekiyor.

Nicolas Pepe (Trabzonspor): Bu kıvrak kanat oyuncusunun heyecan yarattığını söylemek yanlış olmaz. Arsenal’e gelişi de öyle olmuştu. Ancak zaman ilerledikçe performansı düşmüş ve Nice’e kiralanmıştı. Gerektiğinde santrfora da kayabilen Pepe, dripling ve adam eksiltme yeteneğiyle özel bir futbolcu.

Mislav Orsic (Trabzonspor): Aslında Hırvat futbolcu sadece 6 ay boyunca formasını giydiği Southampton’da bir Lig maçında oyuna girdi. Onu Premier Lig’den kısa süreliğine yolu geçenler arasında görmek gerek sanırım.

Haberin Devamı

Yazarlar