Voleybol ÖZEL | İlkin Aydın: Vargas'ı idmanda asla durduramıyoruz | Elif Şahin: Santarelli ile iddiaya girdik

ÖZEL | İlkin Aydın: Vargas'ı idmanda asla durduramıyoruz | Elif Şahin: Santarelli ile iddiaya girdik

10.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

VNL'in ardından Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalyaya uzanan Filenin Sultanları'nda İlkin Aydın ve Elif Şahin Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. İlkin Aydın Vargas ile ilgili itirafta bulunurken Elif Şahin, final maçı sonrası Boskovic ile olan diyaloğunu anlattı.

VNL Şampiyonluğu sonrası Avrupa Şampiyonası'nda da kupaya uzanan Filenin Sultanları'nda İlkin Aydın ve Elif Şahin, Skorer'den Serkan Özen'in sorularını yanıtladı. İlkin Aydın şampiyonada en gerildikleri maçı açıklarken Melissa Vargas ile ilgili övgü dolu sözler sarf etti. Takımın pasörü Elif Şahin ise başantrenör Santarelli ile iddiaya girdikleri olayı açıkladı. Öte yandan final maçı sonrası Tijana Boskovic ile aralarında geçen konuşmayı aktardı.

Haberin Devamı

İLKİN AYDIN: KELİMELERLE TARİF EDEMİYORUM
Çifte kupa şampiyonu olarak karşımızdasın. Bir değil iki tane! Nasıl bir his?
Utandım şu an (Gülerek) Çok mutluyuz ve gururluyuz. Ne söyleyebilirim ki.. Kelimelerle tarif edilemeyecek bir mutluluk. İnanamıyorum, muhteşem bir his.

Bizim yolumuz zorlu rakiplerden oluşuyordu. Belçika, Polonya, İtalya, Sırbistan... En gerildiğiniz maç hangisi oldu?
İtalya maçında geriye düştüğümüzde.. Bence turnuvada en gerildiğimiz maç o oldu. Çünkü o maçı kaybedemeyiz. Biz kenarda da bunu söyledik. Biz buraya şampiyon olmaya geldik. Asla ve asla kaybetmiyoruz.

4. sette inanılmaz bir dönüş oldu
Kesinlikle öyle. Muhteşem bir dönüş yaptık. Bana göre turnuvanın en heyecanlı en kenarda geren maçı İtalya'ydı.

Haberin Devamı

Fotoğraflar: Hüseyin Yavuz

ÖZEL | İlkin Aydın: Vargası idmanda asla durduramıyoruz | Elif Şahin: Santarelli ile iddiaya girdik

'BİZ BU MAÇI KAYBETMİYORUZ, BİTTİ'
Sırbistan ile görülmesi gereken bir hesabımız vardı. Sen onlara final kaybetmiştin. Son maçta da yendik. Boskovic 37 sayı attı ama Vargas ona karşılık 41 sayıyla oynadı. Final için neler söylersin?

Avrupa Şampiyonası'na yakışan bir final oldu. Kesinlikle iki takımın son topa kadar savaştığı bir maç oldu. O yüzden hem izlemesi keyifli hem oynaması çok keyifli bir maç oldu. Finale aşırı yakıştı. Şu an arkadan intikam yemini geliyor arkadan (Gülerek) Bizim için çok güzel bir histi. O maça da aynı motivasyonla çıktık. Biz bu maçı kaybetmiyoruz. Bitti. Biz şampiyon olacağız. Şampiyonluk bizim için en büyük ödül.

'İDMANDA VARGAS'I DURDURAMIYORUZ'
Vargas turnuvanın yıldızlarındandı. Çok sert smaçlar vurdu. Antrenmanda onu durdurmak nasıl bir duygu? Veya durdurabiliyor musunuz?

İlk başlarda geldiğimizde çok kuvvetli bir oyuncu olduğu için böyle defansta 'Allaaah' oluyorsun. Ama sonrasında herhalde gözümüz alıştı bilmiyorum. Antrenmanda durduramıyoruz orası yanlış yani. Asla durduramıyoruz Vargas'ı. Biraz alıştık sert smaçlarına. Maçta tam tersi. 'Ya ne vurdu topa, 120, 120' falan oluyorsun

ÖZEL | İlkin Aydın: Vargası idmanda asla durduramıyoruz | Elif Şahin: Santarelli ile iddiaya girdik

"EBRAR DÜŞÜŞTEN UYANDIRYOR"
Ebrar ile iyi bir eküri oldular. Ebrar'ın enrjisi bize televizyondan yansıyordu. Takımı ayağa kaldıran bir durum. Sen takımın içinden biri olarak nasıl yorumlarsın?

Ebrar'ın enerjisini sahada hissetmek çok güzel. Özellikle düşüş anlarında bir atak yapıp kendine özgü sevinmesi hemen herkesi tekrardan ayaklandırıyor. O düşüşten uyandırıyor. O yüzden çok güzel bir his Ebrar ile aynı sahada olmak.

Haberin Devamı

 ELİF ŞAHİN: BEN BİLE BİLMİYORUM NE ZAMAN PLASE ATACAĞIMI
Çifte kupalı şampiyon olmak nasıl?
Çok güzel. Hedeflerimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Türkiye'ye bir ilki iki kere yaşatmak çok özel ve güzeldi.

Senin imza hareketin oluştu. Plase topların çok ünlü. Önemli ve kritik anlarda elin titremeden sayıyı alıyorsun. İmza hareketin için ne düşünüyorsun?
Aslında o plase hakkında bir şey söyleyemem. Çünkü ben bile bilmiyorum ne zaman plase atacağımı. Bence o yüzden etkili oluyor.

ÖZEL | İlkin Aydın: Vargası idmanda asla durduramıyoruz | Elif Şahin: Santarelli ile iddiaya girdik

"SANTARELLI İLE İDDİAYA GİRDİK"
Bir tane GDS tespit ettin kenarda. O anı anlatabilir misin?

Eda ablanın servislerine zaten çok güveniyorum. Çok net bir şekilde içerde olduğunu gördüm. Aslında şu kadar falandı çizgiye (Parmak ucunu gösteriyor). Santarelli çok inanmadı. Out bence dedi. O ara iddiaya girdik. Orada da kazandığım için çok mutluyum (Gülerek) Bir şey diyemeyeceğim, Eda ablaya çok güveniyorum o yüzden. Attığı her servis bence içerde.

Haberin Devamı

Turnuvada her takımın dilindeydik. İtalya'da Anna Danesi daha biz yarı finale çıkmadan 'Rakibimiz Türkiye' dedi. Herkes bizi takip ediyordu. Bu yükü nasıl karşılıyorsunuz?
Bu yük hiçbir zaman kötü anlamda baskı hissettirmiyor. Çok büyük sorumluluk olduğunu biliyoruz. Bu baskıyı hissetmek çok özel. Çünkü insanların bizi birinci olarak görmesi muhteşem bir şey. Bu baskı bize çok iyi geldi.

"BAŞARI İÇİN EGONUN YER ALMASI GEREKİYORDU"
İtalya ile yarı finalde karşılaştık. Egonu'yu yedek oynattılar. Girdiğinde çok etkili oldu. Bizim işimize geldi. Maç hakkında değerlendirmen ne olur?

İtalya için bir şey söyleyemem kendi kararları. Egonu çok büyük bir oyuncu. Onun takımda yer alması gerekiyordu başarı için. Tabii onların tercihi.

ÖZEL | İlkin Aydın: Vargası idmanda asla durduramıyoruz | Elif Şahin: Santarelli ile iddiaya girdik

"FİNAL SONRASI BOSKOVIC İLE KONUŞTUM"
Finaldeki rakibiniz Sırbistan'dı. Rakipte dünya yıldızı Boskovic vardı. O da Eczacıbaşı'ndan senin takım arkadaşın. 37 sayı attı finalde. Sonda bir görüntüsünü gördüm ağlıyordu. Kalbim kırıldı biraz. Onun hakkında neler söylersin?

Tijana'yı çok seviyorum. Gerçekten inanılmaz bir oyuncu. Ona saygım sonsuz, takım arkadaşım. Maçtan sonra direkt yanına gittim. Çok üzgün duruyordu. Sarıldığımda bana 'Senin adına çok mutluyum ama kendi adıma çok mutsuzum' dedi. Yendiğimiz için çok mutluyum ama onu öyle üzgün görmek beni çok üzdü.

Haberin Devamı

Vargas turnuvada smaç hız rekoru kırdı. Finalde 100 km/h ortalamasıyla smaç servis kullanıyordu. İdmanda durdurmayı deniyor musunuz onu?
Karşılıklı oynadığımızda onu durdurmak çok zordu. Bence hala çok zor. İdmanları kaç aydır birlikte yapıyoruz ve artık normalde 5'te 1 yapıyorsan şu anda 5'te 3 yapabiliyoruz defanslarda. Çok zor bir oyuncu. Çok sert bir oyuncu. Ona defans yapabiliyorsan bence herkese yapabilirsin.

Yazarlar