Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Seyredenlere ve oynayanlara keyif veren karşılaşmada Barış Şimşek’in yönetim tarzının da etkisi vardı. Şüpheli pozisyonları devam ettirerek maça tempo kazandırdı.
İlk yarıda ceza alanında Elano, topu Hasan Ali’den kurtardığı anda rakibinin dikkatsiz müdahalesi ile yerde kaldı. Pozisyon net bir penaltıydı. Şimşek, Elano’nun düşüşüne inanmamış olacak ki pozisyonu devam ettirdi. Zaleyeta’ya yaptıkları kontrolsüz hareketler için Hakan Balta ve Ayhan’a çıkan kartlar doğruydu. Önder’e Kewell’a yaptığı faul ile Kewell’ın Hamza’ya yaptığı harekette kartını kullanmalıydı. Ömer’in, Hakan Balta’nın üstünden atlamak isterken bacağına basması istem dışı bir hareketti. Faul doğruydu, karta gerek yoktu.
Ceza alanında Abdullah-Ayhan ikili mücadelesindeki devam kararında haklıydı. Hasan Ali’nin arkadan kayarak topla oynama niyeti olmadan Emre Çolak’a yaptığı müdahale rakibinin sağlığını tehlikeye düşüren bir hareketti. Sarı kartını gösterdi. Ancak kural gereği kartın rengi kırmızı olmalıydı. Elano’nun kullandığı serbest vuruşta kaleye giden topu ceza alanı içinde kurulan barajda bulunan Zaleyeta kolu ile engelledi. Bu pozisyon da penaltıydı. Zaleyeta topun geçmemesi için kolunu kullanmıştı.
Çok koşarak pozisyonları yakından izlemeye çalışan Şimşek, sakin görüntüsüne rağmen kart uygulamalarında ve ceza alanı içindeki oyunun skorunu etkileyebilecek ihlalleriyle başarısız bir yönetim ortaya koydu.