Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

MAÇIN HAKEMİ
Karşılaşmanın ilk yarısında kritik pozisyonlar yaşandı. Oyunun başında ceza alanı içindeki Ersan-Batuhan omuz omuza ikili mücadelesinde Batuhan yerde kaldı. Bünyamin Gezer'in devam kararı doğruydu. Batuhan, Ersan'ın koşu yoluna doğru yönelerek rakibinin hafif temasında kendini yere bıraktı. Necip'e Alper'in ayağına ikinci kez bastığında gecikmeli de olsa sarı kartını doğru kullandı. Holosko, Sezgin'i arkadan formasından çekerek tuttu, sadece faul verdi. Kartını da çıkarmalıydı.
Guti, Bülent Ertuğrul'un yaptığı faulde düdükten sonra rakibine tekme atmaya teşebbüs etti. Bu pozisyonda kırmızı kartını da kullanabilirdi, sarı kartını gösterdi. Aynı oyuncu karşılaşmanın devamında Alper'in kendisine yaptığı faulden sonra Gezer'e yönelik olarak rakibine kart göstermesini eliyle işaret edince ikinci sarıdan kırmızı kart doğru olarak çıktı.
Erkan'a bilerek koluyla topu kontrol etmesinde hakeme aldatmaya yönelik hareketinden gösterdiği sarı kartta haklıydı.
İkinci yarının başında Holosko'nun attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptali doğruydu. Karşılaşmayı devamlı kontrolünde tutan Bünyamin Gezer, faullerdeki iki takım için verdiği tutarlı kararları, maçı akışına bırakan yönetim tarzı, oyuncuların üzerinde kurduğu doğal otoritesi ve özgüveni ile maçın skorunu etkilemeden iyi yönetim sergiledi. Gezer, geçtiğimiz haftalardaki tartışılan yönetim tarzının uzağındaydı.