Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İddiasız iki takımın derbi maçında Yunus Yıldırım futbolcuların oynama isteğini görünce ikili mücadelelere izin verdi. Şüpheli pozisyonlarda düdük çalmadı. Avantajlara dikkat edince tempolu bir karşılaşma oldu.
Maçın başında Milan Baros'un bilerek elle oynamasını tespit etti, ancak kartı atladı. Ceza alanında Quaresma-Culio mücadelesindeki devam kararı doğruydu. Kazım'ın şutunda Baros topsuz alanda yerden kayarak kontrolsüz hareketi ile Rüştü'ye faul yaptı. Gol olsaydı çok tartışılırdı.
Serkan'a Quaresma'yı tutması nedeniyle gösterdiği kartta haklıydı. Ayhan'a Guti'yi, Quaresma'ya Culio'yu arkadan çekerek tutmaları sonrası verdiği faullerde kural gereği çıkarması gereken kartlarını göstermedi. Yıldırım 2. devrede aynı yönetim tarzını sürdürdü.
Beşiktaş'ın ilk golü öncesi Servet'in Bobo'ya yaptığı faul ile 2. gol öncesi Quaresma'nın topu çizgiyi geçmeden kontrol etmesini iyi yakaladı. Baros'a itirazları nedeniyle gecikmeli olarak kartını çıkardı. Yunus Yıldırım son yılların tansiyonu en düşük derbisini yardımcı hakemleri ile uyumu ve faullerdeki tutarlı kararları ile genelde başarılı yönetmesine rağmen benzer hareketlerdeki farklı kart uygulamaları ile standardını yakalayamadı.