Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Halis Özkahya, motivasyonunu üst düzeyde tutarak maç içinde kontrolünü hiç kaybetmedi. İkili mücadelelerde dikkatliydi. Çok koşarak pozisyonları yakından izlediği için şüpheli durumlarda oyunu devam ettirdi. Oyuncular arasındaki tartışmaları aktif davranarak zamanında önledi. Futbolcuları uyararak otoritesini belli etti.
Erkan’a oyunun başlamasını geciktirdiği, Insua’ya da topla bilerek kolu ile oynayarak ani atağı engellediği için çıkardığı sarı kartlarda haklıydı. Pozisyonu az, mücadelesi bol ikinci yarıda Özkahya faullerde iki takım için de tutarlı kararlar verdi.
Ceza alanı içindeki Servet-Manucho ikili mücadelesindeki devam kararı doğruydu. Topa ve rakibe yapılan müdahalelerdeki kararları da yerindeydi. Ragıp’ın düdükten sonra topa vurması sportmenliğe aykırı hareket olduğundan çıkardığı sarı kart doğruydu.
Son dakikalarda Galatasaray ceza alanına havadan gelen top Gökhan Zan’ın doğal konumdaki eline çarptı. Devam kararı kanımca doğruydu. Özkahya, oyuncu ile seyirci baskısından hiç etkilenmedi. Özgüveninin olması, oyuncularla iletişimini iyi kurması, kararlı olması, otoritesinden hiç taviz vermemesi ve yardımcı hakemleri ile Özkahya çok başarılı bir yönetim ortaya koydu.