Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Halis Özkahya, karşılaşmaya motivasyonu üst düzeyde başladı. Topa ve rakibe yapılan müdahaleleri doğru yorumladı, avantajlara önem vererek maça tempo kazandırdı.
Hakan ve Hilbert'i zamanında uyararak karşılaşmanın gerginleşmesine müsaade etmedi. Konyaspor'un attığı golle oluşan skor dezavantajı ve seyirci baskısından etkilenmedi. Ersan'ın, Erdinç'e yaptığı harekete çıkardığı sarı kart doğruydu. İbrahim Üzülmez'in pasını kolları açık şekilde kayarak engelleyen Adnan'a çıkarması gereken kartını, Üzülmez'e çelmesinden sonra gecikmeli gösterdi. Tabata'nın vuruşunda Holosko ofsaytta değildi. Ortayı yapan Quaresma'nın kale çizgisi dışından oyun alanına dönmesinde oyuna ve rakibe müdahalesi yoktu. Holosko'nun attığı gol nizamiydi.
Konyaspor'un beraberlik golü de çok kritikti. Hakan topu ortaladığında Grajciar kale alanı içinde topun önündeydi. Ancak iki rakip oyuncunun arkasındaydı. Yardımcı hakem pozisyonu iyi tespit etti. Hilbert'in önce Erdinç'e ardından da Hakan'a yaptığı faullerden sonra sarı kartını göstermeliydi.
Hilbert kaleye şut çektiği sırada Holosko şeklen ofsayttı. Kaleciden seken topu tamamlaması oyuna müdahale olduğundan golün iptali doğruydu.
Kaleci Gökhan'ın sakatlandığı pozisyonda Nobre ve Emre'ye çıkardığı kartlarda haklıydı. Nobre'ye kartını göstermek için ısrarla yanına çağırması yanlıştı. Özkahya, kartlarında hatalar yapsa da yardımcıların ofsaytlardaki başarısı sayesinde skoru etkilemeden maçı tamamladı.