Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Tempolu ve pozisyonu bol karşılaşmada Cüneyt Çakır, faul ve kartlarında tutarlı değildi. Galatasaray'ın attığı ilk golde Sabri topu ortaladığında Servet şeklen ofsayttı. Ancak topa hareketlenmedi. Arkadan gelen Stancu'nun topa sahip olmasında pozisyonu oynatması doğru bir karardı.
Arda ceza alanında önce Hasan Ali ile Santana'nın arasında kaldı, ardından ise Önder'in müdahalesi ile kendisini yerde buldu. Bu pozisyonlardaki devam kararlarında haklıydı. Troisi'ye çıkardığı sarı kartını Savaş'ın Culio'ya, Servet'in Troisi'ye arkadan yaptıkları faullerden sonra göstermedi. Benzer faullerde iki takım için de farklı kararlar verince Kayserisporlu oyuncular düdüklerinden sonra itiraz etmeye başladı. İkinci yarı Önder'in Baros'a, Savaş'ın Culio'ya, Arda'nın Amrabat'a yaptığı hareketlerden sonra sarı kartını doğru kullandı.
Vakit geçiren oyunculara zamanında önlem alan Çakır, yardımcı hakemlerinin ofsaytlardaki doğru tespitlerine ve kararları ile sonucu etkilememesine rağmen, faul ile kartlarında standardı tutturamayınca vasatı aşamadı.