Türkiye Kupası Michy Batshuayi, Fenerbahçe'de tarihe geçti! Arda Güler performansı ile parmak ısırttı

Michy Batshuayi, Fenerbahçe'de tarihe geçti! Arda Güler performansı ile parmak ısırttı

11.06.2023 - 21:44 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası Final maçında Fenerbahçe İle Başakşehir karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta sarı-lacivertli takımın Belçikalı yıldızı Michy Batshuayi tarihe geçti. Öte yandan genç yıldız Arda Güler, performansı ile parmak ısırttı.

Michy Batshuayi, Fenerbahçede tarihe geçti Arda Güler performansı ile parmak ısırttı

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir ile Ziraat Türkiye Kupası Final maçında kozlarını paylaştı. Kritik maçta Michy Batshuayi adını tarihe yazdırdı. Bunun yanında sarı-lacivertli takımın genç yıldızı Arda Güler, maçta sergilediği performans ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

MAÇA YOĞUN İLGİ

Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Maçın biletleri çıktığı gün tükenirken, tribünlerin çoğunluğunu Fenerbahçe taraftarları oluşturdu. Sarı-lacivertli taraftarlar maraton tribünü ve kuzey kale arkalarında otururken, Başakşehirli futbolseverler ise kapalı tribün ve güney kale arkasından takımlarına destek verdi. Maç öncesi sahaya Cumhuriyet’in 100’üncü yılı yazısıyla gösteri ekibi çıktı ve statta dev Türk bayrağı açıldı. Ayrıca iki kulübün bayrakları da saha ortasında sergilendi.

Michy Batshuayi, Fenerbahçede tarihe geçti Arda Güler performansı ile parmak ısırttı

Haberin Devamı

GAEL CLICHY TRİBÜNDE

Başakşehir'in şampiyon olduğu dönemde forma giyen Gael Clichy, karşılaşmayı tribünden takip etti. Başakşehir, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, "Dün M. City'nin ilçemizdeki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kazandığı Şampiyonlar Ligi final maçını yerinden takip eden şampiyon kadromuzun unutulmaz oyuncularından Gael Clichy, takımımızı ZTK finalinde desteklemek için Başkanımız Göksel Gümüşdağ ile birlikte İzmir'e geldi." denildi

Haberin Devamı

YENİ FORMA İLE SAHAYA ÇIKILDI

Fenerbahçe sahaya yeni sezon formasıyla çıktı. Sarı-lacivertlilerden maç öncesi yapılan açıklamada, "Futbol Takımımız bugün Ziraat Türkiye Kupası final maçında 2023-24 yeni sezon formalarımızla sahada yerini alacak;" ifadeleri yer almıştı.

Michy Batshuayi, Fenerbahçede tarihe geçti Arda Güler performansı ile parmak ısırttı

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Karşılaşmanın 47. saniyesinde Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Rakipten topu kazanan Arda Güler ara pasını gönderdi. Savunma arkasına sarkan Batshuayi ceza sahası içi sağ çaprazında kaleci Muhammed'i geçti, dar açıdan vuruşunu yapan Belçikalı yıldız topu ağlara gönderdi.

FENERBAHÇE'DE TARİHE GEÇTİ

Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Michy Batshuayi tarihe geçti. Opta'nın verilerine göre Belçikalı yıldız, sarı-lacivertli takımın Türkiye Kupası finallerindeki en erken golünü Başakşehir ağlarına gönderdi

Haberin Devamı

Michy Batshuayi, Fenerbahçede tarihe geçti Arda Güler performansı ile parmak ısırttı

VALENCIA GOLE YAKLAŞTI

18. dakikada Arda Güler'in sağ kanattan çok şık çalımlarla içeri yönelip arka direkteki Enner Valencia'ya yaptığı ortayı son anda Başakşehir savunması kafayla kornere yolladı.

BATSHUAYI'DEN BİR GOL DAHA

29. dakikada Arda Güler'in ara pasıyla savunma arkasına sarkan Arao ceza sahası içi sağ çaprazından ortayı yaptı. Kaleci Muhammed'den seken topu kale sahası içi hafif sağ çaprazında sol diziyle kontrol eden Batshuayi sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi.

Michy Batshuayi, Fenerbahçede tarihe geçti Arda Güler performansı ile parmak ısırttı

BELÖZOĞLU'NDAN 3 DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, 33. dakikada 3 hamle yaptı. Caner Erkin, Biglia ve Serdar Gürler oyundan çıkarken; Lucas Lima, Adnan Januzaj ve Karzev oyuna dahil oldu.

ARDA GÜLER, İLK YARIDA FARK YARATTI

İlk 45 dakikada Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, gösterdiği performans ile dikkat çekti. 18 yaşındaki futbolcu en çok kilit pas atan, en çok adam eksilten, en çok ikili mücadele kazanan, en çok top kapan isim oldu.

Haberin Devamı

TOP ÇİZGİDEN ÇIKTI

56. dakikada Fenerbahçe'de Arda Güler'in ceza sahası içi sağ çaprazdan sol ayağıyla yaptığı vuruşu Muhammed Şengezer çıkarırken dönen topa Michy Batshuayi'nin altı pastan kafa vuruşu da yine çizgi üzerinde Muhammed Şengezer'de kaldı.

GOL İPTAL EDİLDİ

67. dakikada Lucas Lima'nın sol kanattan ortasına ceza sahası içerisinde Phillippe Keny ve İrfan Can Eğribayat yükselirlerken kontrolü sağlanamayan topu Adnan Januzaj ağlara yolladı. Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, pozisyonda Philippe Keny'nin faul yaptığını belirtti ve ağlara giden top, gol değeri kazanmadı.

Heyecan dolu maçı Fenerbahçe 2-0'lık skorla kazandı ve kupanın sahibi oldu.

Yazarlar