İngiltere Premier Lig Mike Dean'den itiraf: Ölüm tehditleri aldık

Mike Dean'den itiraf: Ölüm tehditleri aldık

04.04.2022 - 20:11 | Son Güncellenme:

Emekli hakem Mike Dean, 22 yıllık Premier Lig macerasını ve öncesini BBC'ye anlattı. Mike Dean, hakemlik yaptığı dönemde ölüm tehditleri aldığını duyurdu.

Mike Deanden itiraf: Ölüm tehditleri aldık

VOLKAN YEĞİN / SKORER DIŞ HABERLER

Haberin Devamı

Premier Lig'in dönemine damga vuran hakemi Mike Dean, 22 yıllık serüveniyle ilgili BBC'ye önemli açıklamalarda bulundu.  

TAVUK FABRİKASINDA ÇALIŞIRKEN HAKEMLİĞE BAŞLADI

Kariyeri boyunca İngiltere'nin en çok tartışılan, buna rağmen çok da sevilen hakemlerinden biri olan Dean, mesleğe nasıl başladığını anlattı. 1985 yılında okulu bitirdiğini ve 6 ay boyunca işsiz kaldığını aktaran İngiliz hakem, "O dönem çok fazla kilo almıştım. Futbolu seviyordum, 18-19 yaşında kalecilik yapmıştım. Fiziksel olarak fit duruma geldiğimde, yerel organizasyonlarda hakemlik yapmaya başladım. Hakemlik o dönem tam zamanlı bir iş değildi. Gündüzleri tavuk fabrikasında vardiyamı tamamladıktan sonra akşamları maç yönetiyordum. Bazı günler sabaha karşı 03.00'te evime gelir, 05.00'te kalkıp işe gitmek zorunda kalırdım. Zordu ama bunu değiştirmek istemezdim. Futbolu çok seviyor, içinde olmak istiyordum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BAZI KARARLARI VERMEKTEN KORKUYORDUM

1995 yılında o zamanki adıyla Futbol Ligi'nde düdük çalmaya başladığını söyleyen Mike Dean, Premier League'deki ilk zamanlarında çok zorlandığını belirtti: "Roy Keane, Patrick Viera gibi büyük karakterler vardı. Onların maçlarını yönetmek hem heyecan verici hem de zordu. Bazı büyük maçlarda kritik kararları verirken, gergin ve korkmuş hissederdim."

'EN GÖZ KORKUTUCU TEKNİK DİREKTÖR FERGUSON'

Mike Dean hakemliği süresince teknik direktörlerle de çok sayıda diyolga girdiğini, sahada en büyük tepkileri onlardan aldığını söylerken, kendisini en çok zorlayan teknik adamı da açıkladı: "Sir Alex Ferguson sert, sinirli kişiliğiyle tanınan biriydi. Maçtan esnasında 'son düdükten sonra oraya geleceğim ve odanın kapısını yıkacağım' gibi şeyler söylerdi ama geldiğinde rahatsızlıklarını, hatalı bulduğu kararları konuşurdu. Gözümü en çok korkutan Arsene Wenger'di. Arsenal için en iyisini elde edebilmek için her şeyi yapardı. Büyük bir aurası vardı. Teknik direktörlüğü bıraktıktan sonra Wenger ile birkaç kez karşılaştım. Bambaşka biri gibiydi, son derece kibar davrandı."

Haberin Devamı

'ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIK'

Oyuncular ve teknik direktörlerle zor anlar yaşasa da en kötüsünün taraftarlardan gelen tepkiler olduğunun altını çizen Dean, 2021 yılının şubat ayında yönettiği West Ham United - Fulham maçının ardından kendisine ve ailesine ölüm tehditleri geldiğini itiraf etti: "West Ham oyuncusu Soucek'e kırmızı kart göstermiştim. Bazı holiganlar o maçtan sonra peşimi bırakmadı. Kızım ölüm tehditleri aldı. Nerede yaşadığımızı bildiklerini, evimizi bombalayacaklarını söylediler. Ben de ailem de bundan kötü etkilendik. Premier League yönetimine ve polise haber verdim. Birkaç hafta maç almadım, aklımı yöneteceğim maça veremeyecek durumdaydım."

'VAR'DAN NEFRET ETMİŞTİM'

Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla ilgili fikri sorulan eski İngiliz hakem, en başlarda bu fikri sevmediğini ancak sonraları faydasını gördüğünü söyledi: "İlk zamanlar VAR'dan nefret etmiştim. '19 yıllık hakemim, ekran başındaki birinin bana ne yapacağımı söylemesine ihtiyacım yok' diye düşünüyordum. Anca geçtiğimiz iki-üç yıla bakarsak, şu an %100 bana yardımcı olduğuna inanıyorum."

Haberin Devamı

FAVORİ MAÇI

Manchester City'nin son saniye golüyle şampiyon olduğu Queens Park Rangers karşılaşması.

MAÇINI YÖNETMEYİ EN SEVDİĞİ OYUNCULAR

Thierry Henry ve Dennis Bergkamp. 

Yazarlar