Diğer Mizgin Ay'dan Kenya'da altın madalya

Mizgin Ay'dan Kenya'da altın madalya

13.07.2017 - 20:36 | Son Güncellenme:

Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda yarışan milli sporcu Mizgin Ay, kızlar 100 metrede altın madalya kazandı.

Mizgin Aydan Kenyada altın madalya

Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda yarışan milli sporcu Mizgin Ay, kızlar 100 metrede altın madalya kazandı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından başkent Nairobi'de düzenlenen şampiyonada kızlar 100 metrede final koşan 17 yaşındaki Mizgin Ay, 11.62'lik derecesiyle birinci sırayı alarak, altın madalya elde etti.

Yarışın ardından AA muhabirine konuşan Milli Takım Antrenörü Mustafa Yavaş, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası tarihinde Türkiye'ye kızlar 100 metredeki ilk altın madalyasını kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti

Haberin Devamı

"Altın madalya aldığım için gururluyum"
Mizgin Ay, kızlar 100 metrede altın madalya kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Mizgin Ay, yarışmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası tarihinde Türkiye'ye kızlar 100 metredeki ilk altın madalyayı kazandırdığım için gururluyum. Çok şaşkınım, çok mutluyum, inanamıyorum." ifadelerini kullandı.

İyi bir yarış çıkardığını vurgulayan 17 yaşındaki sporcu, "Antrenörümün Kenya'ya gelememesinden dolayı endişe ediyordum ama buradaki hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Altın madalya aldığım için gururluyum." diye konuştu.

Bakan Kılıç, Mizgin Ay'ı telefonla aradı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda kızlar 100 metrede altın madalya kazanan milli sporcu Mizgin Ay'ı telefonla arayarak kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Kılıç'ın telefon görüşmesinde, Mizgin Ay'ı tebrik ederek, milli sporcunun elde ettiği sonuçtan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdiği ve başarısının devamını dilediği kaydedildi.

Bakan Kılıç, Mizgin Ay için tebrik mesajı da yayımlamıştı.

Haberin Devamı