Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlk olarak şunu belirtmek gerek; Medipol Başakşehir, Kasımpaşa maçında kötü oynayıp kaybetti. Ancak Gaziantepspor maçında galibiyet için elinden geleni yaptı, yine (puanlar) kaybetti.

İkinci paragrafta da Gaziantep’i anlatmak gerekir ki; gerçekten de Bülent Uygun’un gelişi, yeni transferlerin monte edilmesiyle takım gibi takım olmuş. Belki Başakşehir karşısında istediklerini oynayamadılar ama istediklerini aldılar. İlk dakikadan itibaren rakip yarı alanda prese geçerek, zirvede yer alan Başakşehir’in oyun kurmaması için çalıştılar. Gerçekten de ilk yarı süresince düşündükleri her şey gerçekleşti. Mustafa Pektemek’in direkten dönen topunu bir kenara koyarsak, işi çok iyi idare etti.

Haberin Devamı

İkinci devre için aynı şeyi söylemek güçtü. Başakşehir daha iştahlı, galibiyet için daha hevesli, Gaziantepspor ise telaşlı görüntüsüyle her an bir gol fırsatı verecekmiş havasındaydı. Ama Reis’in reisliğindeki savunma, taş gibiydi. Uygun’un Fatau’yu kenara alma tercihi tartışılırdı. Çünkü o dakikaya kadar kırmızı-siyahlılarda en fazla verim gösteren futbolcuların başında o vardı.

Gaziantepspor, belki de sıfır puan olarak hesap ettiği bir deplasmandan kârlı olarak çıktı. Başakşehir ise iki haftada kaybettiği 5 puanı belki çok arayacak ama bu, hiç bir şeyin sonu olmayacak.