Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş, eğer şampiyonluğa ulaşırsa - ki artık oldu gibi - yatsın kalksın Fenerbahçe'ye dua etsin!
Başakşehir karşısındaki Fenerbahçe'yi seyretmeyenler için söyleyelim; Beşiktaş'a yenilen Galatasaray'ın ilk yarıdaki futbolunun onda biri kadar oynamadı. Anlayın ne yaptıklarını...
Ruhsuz, heyecansız ve bir o kadar da tutuktu sarı-lacivertliler... İlk yarıda öylesine bitkin ve kendine güvensiz bir haldeydiler ki, eminim ki Fenerbahçe'yi tutanlar bile, "Böyle oynayıp şampiyon olacaklarsa hiç olmasınlar daha iyi" demiştir.
İkinci devre için bir şeyler bekleyen sarı-lacivertli, başlangıçta birkaç dakika hop oturup hop kalktı o kadar... Heba olan penaltıda bile Van Persie mi kaçırdı, Volkan Babacan mı kurtardı aradaki farkı kimse anlayamaz.
Görünen en net fark, iki Volkan arasındaki büyük fark... Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, sadece futbol analizleri değil, karakter tahlilinin de mükemmel olduğu bir kez daha görüldü. Biz, yani kamuoyu, "Demirel form tuttu" derken, o Babacan'ı tuttu! Savaşta kendisini yalnız bırakmayanları o da yalnız bırakmadı. Yarın Euro 2016'da kalede neden Volkan Babacan'ın olacağı bu maçta bir kez daha görüldü.
Diyeceksiniz ki, Volkan Babacan o kadar kurtardıysa, Fenerbahçe de şut atmış işte... Doğru, sarı-lacivertli Allah ne verdiyse vurdu. Ama iş işten geçmişti işte...
Pereira öyle oynatmış, bilmem ne yapmış hikaye... Ligin bitimine üç maç kala hala kazanmak için sahaya çıkmıyorsan, çırpınmıyorsan, mücadele etmiyorsan; bitmişsin!

Haberin Devamı

* * *

Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe ya, hep ondan konuştuk. Ama Başakşehirsporluların emeğini de, terleri kurumadan vermek gerekiyor. Hepsi dört dörtlüktü. Abdullah Avcı'dan, sonradan oyuna giren Cenk Ahmet’e kadar, futbol neyi gerektiriyorsa onları yerine getirdiler. Volkan Babacan dedik ya, Edin Visca'dan ayrıca söz etmemek futbola ayıp... Fırsat bu fırsat dedi, Fenerbahçe'nin hayallerini sildi.

* * *

Bu maçın ardından hala Fenerbahçe'nin şansı var diyen olabilir mi? Öyle bir delikanlı çıkabilir mi? Pereira bile buna cesaret edemez!
Sahi Fenerbahçe Yönetimi, bu saatten sonra Pereira'ya şans verecek mi? Bence onlar da buna cesaret edemez.