Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçeli mutsuz, Fenerbahçeli umutsuz... Futboldan tat alamadıkları gibi, takımın gidişatını da, "kör-topal" görüyorlar. Taraftar haz alamazken, takım bu dönüş ve galibiyetle, sarı-lacivertlilerin gazını almıştı o kadar...

Aytemiz Alanya'nın süper başlangıcı karşısında gelen iki golün ardından eminim ki birçok Fenerli, "Ah bir 5 olsa da bu yönetim, genel kurulu hatırlasa" diye iç geçirmiştir. (Çevremdekiler öyleydi çünkü...) Belki de, turuncu-yeşillilerin taraftarından daha fazlası, Alanyaspor'un fark atması için ellerini açmış dua ediyorlardı. Ama Fenerbahçeliler takımlarının öne geçmesi sonrasında sevinmediler mi? Tabii ki mutluydular. Ama buruk bir mutluluk yaşadılar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Yönetimi, her ne kadar "Böyle taraftar olmaz olsun" dese bile, sarı-lacivertlilere başka çare bırakmadılar ki... Dördüncü yıldızmış, şampiyonlukmuş, Şampiyonlar Ligi için ikincilikmiş hikaye... Onlar "istikrar"dan yana... Ama başarıyı yakalayan istikrardan... Yoksa, birçok konuda "istikrar"ın kralını yakalamış olan bir yönetim var karşımızda!

Takımın gidişatı "Kör-topal" derken, Topal'dan bahsediyoruz. Her zaman Topal mı kurtaracak bu takımı? Alanya'da da iyi bir efor, inanılmaz bir mücadele gösterip, her golde sahnedeydi. Yenenlerde bile!

Aslında Topal’dan çok daha fazla emeği geçen isim Lens oldu. Takımın ileriyi görmekte zorlandığı anda devreye giren "Kompakt Lens", Fenerbahçe'yi yetenek, Fenerbahçeli'yi de gelecek körlüğünden kurtardı. Hayır hayır, sakın kompaktı kontakt diye düzeltmeyin, gerçekten kompakt (güçlü ve etkili) idi.

Siz bakmayın "kiralık" oynadığına... Kalpten sahiplenmiş takımına, gönülden bağlanmış sarı-lacivertine... Onun arkadaşlarını ayağa kaldırmak için çırpınışını, takımının geride kalmasını kabullenmeyişini görmeyenlere tarif etmek imkansızdı. Zaten sahada bunları görmeyen futbolcuya da, büyük numaralısından bir lens lazımdı.

Mesela bir Şener, hele hele Ozan, yanlarına bir de Roman ile Skrtel... Durun, olmayanı saymak yerine olanları söylesek daha iyi olacak. Mehmet Topal ile Lens'in yanına, Aatif ile Fernandao'yu ekleyin o kadar... Kalanların çoğu ya görme bozukluğu ya da futbol körlüğü içerisinde işte...

Haberin Devamı

Aytemiz Alanyaspor mu? Hücum yönünden bu kadar iyi olan bir takım, nasıl bu kadar savunma yanlışı yapıyor anlamak mümkün değil... Yemeden duramıyor. Ligin en çok gol yiyen takımı olmalarının tesadüf olmadığı da aşikar... Fernandes, Love, Emre'nin ilk 30 dakikadaki etkinliği, ikinci devrede yerini durgunluğa bırakınca, öne geçen tarafın Fenerbahçe olması da sürpriz değildi. Ancak Gassama'nın da hakkını vermeli, çağdaş bir sağ bekin nasıl olması gerektiği konusunda gösterdiği örnekleri de görmeli...