Galatasaray Mustafa Cengiz: 'Harrington kupası var mı?'

Mustafa Cengiz: 'Harrington kupası var mı?'

26.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mustafa Cengiz, Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluk için yaptığı başvuruyu eleştirirken, işgal kuvvetlerine karşı alınan en büyük zaferlerden birine de göndermede bulundu.

Mustafa Cengiz: Harrington kupası var mı

Galatasaray Başkanı, talebin reddedilmesi için TFF’ye başvuruda bulunduklarını açıklarken, “Fenerbahçe’nin şampiyonluk olarak saymak istediği Harrington Kupası var mı? Bizden öndeyken niye başvurmamışlar? Dua ile onları geçtiğimizi söylüyorlar. Bu utanmazlığı yapıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz kulüp televizyonunda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Birçok konuda samimi cevaplar veren Başkan Cengiz’in hedefinde ise ezeli rakibi Fenerbahçe vardı. Sarı-lacivertli kulübün 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için TFF’ye başvuruda bulunduğunu açıklayan Mustafa Cengiz’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Bu konuşma beUnited’daki yorumcunun hüküm içeren sözlerinden kaynaklanmaktadır. Nihat Özdemir’in yanındaki yorumcu, 28 şampiyonluk olduğunu söyledi ve ‘İnşallah olumlu değerlendirin bunu’ dedi. TFF Başkanı inceliyoruz lafı bizi ürküttü.
-Fenerbahçe’nin çabası iflas etmiş tüccarın eski defterleri karıştırmasıdır. İlk başta ciddiye almadık. Daha sonra 6 sayfaya yakın dilekçeyi maalesef TFF’ye vermek durumunda kaldık.

‘Amaç belli’
-Asıl amaç gündem değiştirmek. Bu Galatasaray’da yapılsa beni ipe çekerler. Galatasaray daha uyanıktır. Bizimkiler doğru, dürüst, amaca yönelik dürüstlükle başarıdan yanadır. Hile, hurda, şikeyle değil.
-Her şey meydanda. Daha önce TFF, Tahkim ve TBMM reddetmiş. Bunu devamlı kaşıyorlar. Ben onlara ‘hırsızsınız’ demiyorum ama yanlış yapıyorlar. Yarın bu gelişir 1959’dan öncesi olabilir. Öncesinde Siyah Çoraplılar vardı. Onlar hak iddia edebilirler. TFF’nin bunu gündeme bile almaması gerek.”
- Fenerbahçe’nin şampiyon olarak saymak istediği Harrington Kupası var mı? 62 yıl olmuş. Bir ömür. Peki niye Fenerbahçe bizden önceyken başvurmamış? Himmet ve dua ile onları geçtik. Öyle söylüyorlar. Bir de bu utanmazlığı yapıyorlar.

‘Ulufe dağıtır gibi’
- ‘Biz Beşiktaş’ın da 20 şampiyonluğunu tanıyoruz’ dediler. Kimsin sen... Beşiktaş ‘Sen kimsin benim şampiyonluklarımı tanıyorsun’ demedi. Siz koca bir camiayı tanıyamazsınız! Ulufe dağıtır gibi yapamazsınız.”
- Mantıklı değil. 63 yıl sonra bunu isteme. Bunun ardında başka şeyler var. Başarısızlığını örtmek için bunu yapıyorsun derler.
- O gün devletimizin, kulüplerimizin şartları bugünkü gibi değil. Eğri büğrü durumu nasıl temel ve esas alabilirsin. Bu çok tehlikeli bir durum.
- Nihat Özdemir’i Fenerbahçe’den ihraç ettiler. Beni Galatasaray’dan ihraç etmek gibi bir şey. Ben kendimi TFF başkanının yerine koyuyorum. Çok zor bir durum. Gönül işiyle girdiğiniz yerlerden takdir almamak çok üzer.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

‘Aziz Yıldırım çocuk değildi’
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe’nin Aziz Yıldırım dönemi hakkında da açıklamalarda bulundu. Cengiz şu ifadeleri kullandı: “Bir takım olumsuz şeylere adı bulaştı. Ama Fenerbahçe camiasına saygı duyarım, bu konularda durmadı. O (Aziz Yıldırım) biliyordu, tecrübeliydi. Çoluk çocuk değildi, bu işi bilen bir adamdı. Onun adalet ve hukuk anlayışı farklıydı. Bu tip Bizansları sevmezdi.”
Kimsenin şampiyonluğuna laf etmediklerini de söyleyen sarı-kırmızılı takımın patronu, “Haklı ya da haksız da olsa ‘tescil esastır’ deriz. Gerçi şu yıl şampiyonu şu takım dedik, bizim bayrağımızı yaktılar. Böyle acı deneyimlerimiz de var. Bu yasa ve düzen koyucular aptal mı? Neden milli lig demiyor da milli küme diyor? Çünkü öyle olmadığını biliyorlar. Bu kümeyi düzenleyenlere hakaret ediyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Freni patlamış kamyon gibiyim’
Mustafa Cengiz anlattıklarının, içindekilerin yüzde 1’i olmadığını da sözlerine ekledi. Yüreğinin çok doldu olduğunu belirten Galatasaray Başkanı, “Freni patlamış kamyon gibi gidiyorum. Çok doluyum. Abdurrahim ile birlikte 200’e yakın şahsi kefalet verdik. Hanım dinliyorsa şimdi öğrendi. Bir aile toplantısında Ali Bey ‘Nasıl imza atarsın’ dedi. ‘Torununa kadar riskin altına sokmuşsun imzayla, Bankalar Birliği’ne’ dedi. Ali Bey gider gitmez, aile bana döndü. ‘Yahu Ali, sen bunu aile yanında nasıl söylersin’ dedim, ‘Haberleri yok muydu’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘Riva’dan büyük gelir elde ettik’
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yönetim olarak yaptıklarına bir ‘teşekkür’ duymadıklarını da sözlerine ekledi. Cengiz, “Taraftar ne yaptığımızı bilmiyor. Riva sözleşmesini yeniden yazdık ve büyük gelir elde ettik. Bir teşekkür duydunuz mu? Hayır. Onu ‘bankalar halletti’ dendi. Bunu diyen adam başkan adayı. Bilgisi yok. Üzüldüm. Adayı hallettik. Kemerburgaz’ı tahliye kararı aldığımızda, 6-7 kere yürütme durdurma kararı aldı. Biz buna rağmen ilk defa başka bir mahkemeden yürütmenin durdurulmasının yürütmesini aldık. Bunu duyan var mı? Yok. Merak edip mahkeme mahkeme gezenlerden ses yok, hiç ses yok. Oysa onu görüyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet ve otobüs göndermesi
Galatasaray Başkanı Cengiz, Fenerbahçe’ye sadece şampiyonluk başvurusu adına yüklenmedi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti sözünün kendisini rahatsız ettiğini belirten Cengiz, “1-0 yendiğimiz maç. Stadlarına gittik. Seyirci sayısına girmeyeyim, orası destan. Karşıda bir pankart; ‘Fenerbahçe Cumhuriyeti’ yazıyor. Dünyada bir tek makamın önünde ‘Cumhuriyet’ vardır, Cumhuriyet Savcısı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Savcısı orada, devlet ricali var. Bu nedir ya; ‘Fenerbahçe Cumhuriyeti’! Allah büyük, sonra neden Fenerbahçe Cumhuriyeti dendiğine kanıt çıktı” dedi.
Cengiz, sarı-lacivertli kulübe “Eskiden Galatasaray, Ankara’ya otobüsle giderdi. Sonrasında uçak oldu. Ancak, son dönemde Akhisar’dan İstanbul’a yakın olmamasına rağmen otobüsle dönenler oldu” diyerek de göndermede bulundu.

‘Paramparça ettiler’
A Milli Takımın, Hollanda galibiyetine çok sevindiğini belirten Mustafa Cengiz, “Evin gerçek evlatları, yurt dışında oynuyorlar mücadele ederek. Bir zamanlar 1-0 yenilince az yedik diye mutlu olduğumuz çocuklar Hollanda’yı paramparça ettiler” dedi.
Milli takım formasını ilk kez giyen Taylan Antalyalı için de Cengiz şu ifadeleri kullandı: “Taylan’ı unuttum. Şenol Hoca maçlarımıza gelir sağolsun. Ona hep söylerim. Emre’yi de oynatsaydı keşke ama biz hocaların kararlarına karışmayız.”

Sandık mesajı!
Mustafa Cengiz seçim dönemini de işaret ederek, “Biz Galatasaray yararına bir davranış içindeyiz. Yarın sandık var. Bize sandıkta cevap verirler. Bundan rahatsız olmam. Yanlış yapmışım der özür dilerim camiamdan” dedi.

Yazarlar