Fransa Ligue 1 Nasser Al-Khelaifi ve Mbappe arasında şok diyalog ortaya çıktı! 'Bir daha asla oynayamayacaksın'

Nasser Al-Khelaifi ve Mbappe arasında şok diyalog ortaya çıktı! 'Bir daha asla oynayamayacaksın'

19.08.2023 - 13:14 | Son Güncellenme:

Futbol dünyası bu yaz Kylian Mbappe ve PSG yönetimi arasındaki sürtüşmelerle çalkalandı. L'Equipe, PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi ve Mbappe arasında şok diyaloğu okuyucularına aktardı.

Nasser Al-Khelaifi ve Mbappe arasında şok diyalog ortaya çıktı Bir daha asla oynayamayacaksın

PSG'de Kylian Mbappe bilmecesi geçtiğimiz hafta oynanan Lorient maçından sonra sona ermiş ve PSG yönetimi oyuncunun yeniden antrenmanlara başlamasına karar vermişti.

Haberin Devamı

PSG'nin yaptığı Japonya turuna çağrılmayan ve kulüpten ayrılmak isteyen Fransız yıldız ile yönetim arasında büyük tartışma yaşandı. Fransa'nın önde gelen gazetesi L'Equipe, Nasser Al-Khelaifi ve Mbappe arasında şok diyaloğu okuyuculara aktardı. İşte ayrıntılar...

MBAPPE TAKIMDA KALACAK

Paris Saint Germain, astronomik teklifler alan Kylian Mbappe'yi takımda tutmaya niyetli. Fransız ekibinin süper yıldızı, antrenmanlara başladı.

Çalışmalara Barcelona'dan transfer edilen, Neymar'ın ayrılığının ardından 10 numaralı formayı alan Dembele de katıldı.

Teknik direktör Luis Enrique, Mbappe'nin takımda kalmaya yakın olduğu görüşünde.

Nasser Al-Khelaifi ve Mbappe arasında şok diyalog ortaya çıktı Bir daha asla oynayamayacaksın

TAKIM KAPTANI OLACAK

Enrique, futbolcular arasında yapılan oylamada Mbappe'nin takım kaptanı olarak seçildiğini de söyledi.

Haberin Devamı

24 yaşındaki süper yıldızın Paris Saint Germain'deki sözleşmesi sezon sonunda tamamlanacak. Mbappe, Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımından gelen yıllık 700 milyon euroluk rekor telifi geçen ay reddetmişti.

Paris Saint Germain, sözleşme uzatma görüşmelerine katılmayan Fransız yıldızı Japonya'daki hazırlık kampına götürmemişti.

Anlaşma sağlanamaması halinde Mbappe sezon sonunda serbest oyuncu statüsünde olacak ve istediği takımla sözleşme imzalayabilecek.

REAL MADRİD'İ İSTİYOR

24 yaşındaki futbolcunun kariyerini İspanyol devi Real Madrid'de sürdürmek istediği de biliniyor.

Fransa Ligi'nde 6 şampiyonluğu bulunan Mbappe, 2018'de de milli takımı ile dünya kupasını kazanma başarısını göstermişti.

Nasser Al-Khelaifi ve Mbappe arasında şok diyalog ortaya çıktı Bir daha asla oynayamayacaksın

UZAK DOĞU TURUNA ALINMADI! SATIŞ LİSTESİNE KONDU

Japonya'da hazırlık kampı geçiren PSG'de Kylian Mbappe kadroya alınmamıştı. 2024'te sözleşmesi sona erecek oyuncunun yeni sözleşme teklifini kabul etmemesinin ardından Japonya kamp kafilesine dahil edilmediği aktarılmıştı.

Paris Saint-Germain'in Fransız yıldızın Real Madrid'le ön anlaşma yapması sebebiyle böyle bir karar aldığı iddia edilmişti.

PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, "Benim pozisyonum çok net. Bunu her seferinde tekrarlamak istemiyorum; Kylian kalmak istiyorsa, biz de kalmasını istiyoruz. Ancak yeni bir sözleşme imzalamak zorunda. Dünyanın en iyi oyuncusunu bedavaya kaybetmek istemiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Mbappe'nin henüz yeni sözleşme imzalamaya yanaşmamasının ardından PSG'nin yıldız oyuncuyu satılık listesine koyduğu kaydedilmişti.

LORIENT MAÇI DÖNÜM NOKTASI OLDU

İspanya'da yayın yapan AS'ın L'Equipe dayandırdığı haberde Mbappe için Lorient maçı dönüm noktası oldu. L'Equip'te yer alan habere göre Mbappe ve PSG yönetimi Lorient maçının ardından acil bir toplantı yaparak Fransız yıldızın takımda kalmasını sağladı. Bu olayın öncesinde ise PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin Mbappe ile yaşadığı olay diyalog okuyuculara aktarıldı.

AS'ın L'Equip'e dayandırdığı haberde şu ifadeler yer aldı:

"Kylian Mbappe pembe dizisi geçtiğimiz Cumartesi günü, Lorient maçından hemen önce dramatik bir hal aldı. Forvet oyuncusu bu sezon yeniden oynama konusunda Nasser Al Khelaifi ve Luis Enrique ile görüşmek istedi ve PSG Pazar günü onu ilk takım dinamiğine yeniden entegre etmeye karar verdi. Öyle ki yapılan toplantıdan sonra Mbappe'nin olası bir sözleşme yenileme konusu gündeme getirilse de bu iddia yakın çevresi tarafından reddedildi.

Haberin Devamı

Nasser Al-Khelaifi ve Mbappe arasında şok diyalog ortaya çıktı Bir daha asla oynayamayacaksın

"ASLA OYNAYAMAYACAKSIN!"

Üç taraf arasındaki yüz yüze görüşmede hakim olan samimiyet, son haftalarda yaratılan gerginlik ortamıyla tam bir tezat oluşturuyordu. Nitekim L'Equipe Kylian Mbappe ile Nasser Al Khelaifi arasında yaşanan sarsıcı bir olaydan söz ediyor.

PSG oyuncusu, kendisini tüm sezon boyunca men etmekle tehdit eden Katar başkanının ofisine gitti.

Habere göre Nasser Al-Khelaifi, Mbappe'ye "Göreceksin, bir daha asla oynayamayacaksın." dedi.

Mbappe ise bu sözlerle sert bir karşılık vererek "Göreceğim, neyi göreceğim? Beni oynatmayan tek başkan sen olacaksın" sözlerini kullandı.

"DÜŞMANLIK BİR ANDA ORTADAN KALKTI"

İki taraf arasındaki düşmanlık bir anda ortadan kalktı. Günler sonra Mbappe ve Al Khelaifi barış imzaladı, ancak Cumartesi gününden bu yana bir daha görüşmediler ve bir yenileme şartlarını tartışmak için yolları kesişmedi. PSG, Real Madrid'e katılacağı varsayımına rağmen Mbappe'yi sonunda ikna ettikleri geçen yıla benzer bir senaryoyla, bir hafta öncesine göre çok daha iyimser görünüyor.

Haberin Devamı

L'Equipe'in haberine göre Kylian Mbappe, Neymar'ın Instagram'da kendisini Brezilyalı oyuncunun ayrılışının başlıca müsebbiplerinden biri olarak gösteren bir paylaşımı 'beğenmesinden' memnun olmadı. İkili arasındaki ilişki son yıllarda kötüleşmişti ve Fransız oyuncu geçen yıl Al Khelaifi'nin ofisine giderek ikisinin aynı takımda olamayacağını söylemişti.

İlişkilerin soğuması üzerine Neymar bu hafta tüm arkadaşları ve ailesiyle son bir kez vedalaşmak için küçük bir veda partisi düzenledi ve Mbappe partide yoktu. İkili arasındaki vedalaşma soğuk, kalın ve ancak bir saniye süren bir sarılmaydı. Paris'te muhteşem bir ikili oluşturmuş olsalar da gerçek şu ki her ikisini de PSG'de tutmanın pratikte uyumsuz olduğu noktaya kadar birbirlerinden uzaklaşmışlardı.

Nasser Al-Khelaifi ve Mbappe arasında şok diyalog ortaya çıktı Bir daha asla oynayamayacaksın