Voleybol Ne yaptın Arina Fedorovtseva! Yenilmez Eczacıbaşı'nı yıktı

Ne yaptın Arina Fedorovtseva! Yenilmez Eczacıbaşı'nı yıktı

08.03.2023 - 10:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Opet, Kupa Voley'in iddialı takımlarından Eczacıbaşı Dynavit'i saf dışı bıraktı. Sarı-lacivertlilerde Arina Fedorovtseva'nın son 3 maçta yaptıkları dikkat çekti.

Ne yaptın Arina Fedorovtseva Yenilmez Eczacıbaşını yıktı

SKORER

Haberin Devamı

Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu’nda çeyrek finalinde Fenerbahçe Opet ile Eczacıbaşı Dynavit karşı karşıya geldi. Derbi mücadelesini Fenerbahçe Opet kazanırken galibiyette Arina ve Vargas dikkat çekti.

İlk set büyük çekişmeye sahne olurken Eczacıbaşı Dynavit 5 blok sayısı buldu. Vargas ve Arina'nın sayılarıyla sarı-lacivertliler ilk seti 25-23 skorla kazandı. İkinci sette oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe 17-9 büyük farkla öne geçti. Eczacıbaşı'nda başantrenör Ferhat Akbaş'ın hamleleri karşılık bulmazken Fenerbahçe seti 10 sayı farkla 25-15 önde bitirdi. Üçüncü set karşılıklı sayılarla devam etti. Setin sonlarına doğru Melissa Vargas’ın servis ve hücum hatalarıyla fark 1 sayıya kadar inerken kaptan Eda Erdem'in bloğu Fenerbahçe'yi ayakta tuttu. Eczacıbaşı Voronkova’nın GDS’ye giden hücumuyşe 24-24'lük beraberliği yakaladı. Setin sonunu getiren isim ise kaptan Eda Erdem Dündar oldu. Fenerbahçe Opet 3-0 ile derbiyi kazanan taraf oldu.

Haberin Devamı

Ne yaptın Arina Fedorovtseva Yenilmez Eczacıbaşını yıktı

ECZACIBAŞI ŞAŞIRTTI
Misli.com Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı sezon başından beri sürdürdüğü 18 maçlık galibiyet serisini devam ettiriyor. Sezon başından beri sadece 3 set kaybeden Eczabıbaşı, bu setleri THY karşı kaybetmişti. CEV Şampiyonlar Ligi'nde grubunu da namağlup tamamlayan Eczacıbaşı çeyrek finalde Developres Rzeszow ile eşleşmişti. Kupa maçında set alamadan kaybetmesi şaşkınlık yarattı.

Ne yaptın Arina Fedorovtseva Yenilmez Eczacıbaşını yıktı

ACE KRALİÇESİ ARINA!
Mücadelede 23 sayıyla en skorer isim Arina Fedorovtseva olurken onu 21 sayıyla Tijana Boskovic takip etti. Fenerbahçe'de Melissa Vargas, yüzde 38 hücumla 18 sayı üretti. 11’e 8 Eczacıbaşı Dynavit bloklarda üstünlük bulurken, servis sayılarında toplamda 13 sayıyla Fenerbahçe Opet 2 servis sayısı bulan Eczacıbaşı Dynavit’in önüne geçti.

Arina Fedorovtseva tamamı eleme maçı olmak üzere oynadığı son 3 maçta tam 18 ace buldu. Rakip takımlar ise bu üç maçta toplamda 16 ace bulabildi. Eczacıbaşı'na karşı 7 ace bulan Rus smaçör, Chemik'e karşı ilk maçta 6, diğer maçta ise 5 ace kaydetti.

HEM AVRUPA'DA HEM LİGDE
Misli.com Sultanlar Ligi’nde takımının oynadığı 17 maç ve 54 sette toplam 36 servis sayısına imza atan 2004 doğumlu Rus oyuncu, “En İyi Servisçi” sıralamasında hem set başına servis (0.67) hem de en çok servis sayısı (36) alanlarında ilk sırada bulunuyor. Sarı Melekler’in 2023 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde adını çeyrek finale yazdırmasında pay sahibi olan Fedorovtseva, bu sezon Avrupa’da oynanan Grup Etabı ve Play-Off maçlarında 20 sette 18 servis sayısı elde etti. Serviste takımına set başına 0.9 sayı ile katkı sağlayan “PrensAce”, Avrupa’da da ligde olduğu gibi hem set başına servis hem de en çok servis sayısı alanlarında en üst basamağı kimseye bırakmadı.

Haberin Devamı

Ne yaptın Arina Fedorovtseva Yenilmez Eczacıbaşını yıktı

HANDE BALADIN HÜCUMDA TIKANDI
Eczacıbaşı'nda smaçörler kupa maçında beklenen etkiyi yapamadı. Ligin en formda ikililerinden biri olan Voronkova - Hande Baladın ikilisi sayı bulmakta zorlandı. Voronkova 1 ace ve toplamda 8 sayı kaydetti. Hande Baladın ise beklentilerin altında kaldı ve mücadeleyi 3 sayıyla tamamladı. Rakibinin aksine Fenerbahçe'de smaçörler olukça verimli bir gün geçirdi. Arina'nın 23 sayısına ek olarak Ana Cristina 13 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

Yazarlar