UEFA Avrupa Ligi Sevilla-Fenerbahçe maçında ustaların satrancı

Sevilla-Fenerbahçe maçında ustaların satrancı

08.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İspanya’da yarın akşam Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında karşılaşacak Sevilla ve Fenerbahçe’de iki taktisyen teknik direktör öne çıkacak. Daha önce Brezilya’da rakip olan Jorge Jesus ve Jorge Sampaoli adeta bir satranç maçı oynayacak.

Sevilla-Fenerbahçe maçında ustaların satrancı

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda heyecan veren bir eşleşme oynanacak. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da yakından takip edilecek bu eşleşmede iki teknik direktör; Jorge Jesus ve Jorge Sampaoli ön planda duruyor. Futbol tarzı ve taktik sistem anlamında birbirine yakın iki antrenörün bu eşleşmedeki mücadelesi de merak ediliyor.

Haberin Devamı

Hem yarın akşam İspanya’da hem de bir hafta sonra Kadıköy’de oynanacak karşılaşmalarda Jesus ve Sampaoli’nin adeta santranç maçı oynaması bekleniyor. UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda heyecan veren bir eşleşme oynanacak. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da yakından takip edilecek bu eşleşmede iki teknik direktör; Jorge Jesus ve Jorge Sampaoli ön planda duruyor. Futbol tarzı ve taktik sistem anlamında birbirine yakın iki antrenörün bu eşleşmedeki mücadelesi de merak ediliyor. Hem yarın akşam İspanya’da hem de bir hafta sonra Kadıköy’de oynanacak karşılaşmalarda Jesus ve Sampaoli’nin adeta santranç maçı oynaması bekleniyor. 

Brezilya’da rakiptiler

3’lü sisteme aşina ve bu formasyonu destekleyen iki teknik direktörün mücadelesinde arada önemli bir fark var. Sevilla, La Liga’da nerdeyse küme düşme hattına kadar geriledi. Bu sebeple Sampaoli’nin artık kaybetme lüksü yok. Öte yandan iki teknik adam birbirlerini çok iyi tanıyor. Brezilya’da Jesus, Flamengo’da çalışırken Sampaoli’de Santos’ta görev yaparken iki kez karşılaştılar, birer galibiyet aldılar. Taktiksel açıdan da birbirlerini ve planlarını yakından biliyorlar.

Haberin Devamı

Atletico referansı

Atletico Madrid deplasmanında 6-1 kaybeden Sevilla, o maça 4’lü formasyonda çıksa da 3’lüye rahatlıkla dönebiliyor. 3-4-1-2 formasyonu Jorge Jesus’un Fenerbahçe’de oynatmak istediği 3’lü sisteme benziyor. Jorge Jesus da Sevilla’ya 6 gol atan Atletico Madrid’in 3’lü formasyonunu yarın akşam sahada sergilemek isteyecek. Sevilla ise özellikle hızlı hücumlarla bir anda sonuca giden takım. Bu açıdan da Fenerbahçe’nin savunma arkası zaafları Jorge Sampaoli’nin en önemli kozu olabilir.