Galatasaray Necati Ateş, cezalı duruma düşen Torreira'ya sert çıktı! 'Kart görmek için her şeyi yaptı'

Necati Ateş, cezalı duruma düşen Torreira'ya sert çıktı! 'Kart görmek için her şeyi yaptı'

26.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray, İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı sarı-kırmızılılar 2-1 kazandı. Maçın 89. dakikasında sarı kart gören Lucas Torreira'ya eski Galatasaray futbolcusu Necati Ateş sert çıktı.

Necati Ateş, cezalı duruma düşen Torreiraya sert çıktı Kart görmek için her şeyi yaptı

Süper Lig'in 15'inci haftasında Galatasaray, İstanbulspor'la karşı karşıya geldi. Karşılaşma sarı-kırmızılıların 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi. Galatasaray'ın gollerini 15 ve 37'nci dakikalarda Bafetimbi Gomis kaydetti. İstanbulspor'da fileleri 82'nci dakikada Mehmet Yeşil havalandırdı. Kritik maçın 89. dakikasında Galatasaray'da sarı kart gören Lucas Torreira, gelecek maç cezalı duruma düştü. Bu olayı eski Galatasaray futbolcusu Necati Ateş TRT Spor'da değerlendirdi ve Torreira'ya dikkat çekici sözler kullandı. 

Haberin Devamı

OKAN BURUK SİNİRLENDİ

Sarı-kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig'de haftayı lider kapattı ancak maçın son dakikalarında yaşananlar taraftarların tepkisini çekti. Lucas Torreira, Sivasspor maçında cezalı duruma düştüğü için Okan Buruk tepki gösterdi.

"SİNİRLENMEMİN NEDENİ, KOLAY BİR ŞEKİLDE KART GÖRDÜ"

Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira’nın sarı kart görerek cezalı duruma düşmesinin hatırlatılması üzerine Buruk, "Sinirlenmemin nedeni, kolay bir şekilde kart gördü. Hakemin diğer taraftan çıkartmak istedi, onun ortadan çıkacağım demesi, kart gördü ve cezalı duruma düştü. Buna sinirlendim. Bazen oyuncular plan yapar. Onla ilgili şeyimiz de yok. Bu hafta cezalı durma düştü. Cezalı olan hiçbir oyuncuyu hiçbir yere götürmüyoruz. Burada kalıp antrenman yapıyor. Burada kalıp diğer arkadaşlarla birlikte antrenman yapacak" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

İşte Necati Ateş'in açıklamaları...

Gol perdesini açan Gomis hakkında konuşan Necati Ateş, "Eğer Galatasaray liderse Gomis'in aslan payı var. Yaklaşık 10-12 puan arasında ciddi bir katkısı var. Bu maçta 2 tane attı ama 3-4'te olabilirdi. Icardi gelecek diye Gomis'i kaybetmemeli Galatasaray. Seferovic'te psikolojik olarak iyi değil. Çok kaliteli bir insan Gomis." dedi. 

Necati Ateş, cezalı duruma düşen Torreiraya sert çıktı Kart görmek için her şeyi yaptı

Oynanan karşılaşmayı değerlendiren eski futbolcu, "Beşiktaş ve Başakşehir galibiyetinden sonra muhteşem bir ivme yakalamıştı. Aradan sonra herkes Galatasaray iyi döner diye bekliyordu. Kalite çok farklıydı iki takım arasında. Galatasaray 10. dakikadan sonra ben kazanırsam lider olacağım dedi" ifadelerini kullandı. 

Gomis'in kaçan gol pozisyonunu eleştiren Ateş, "Maç 2-0 iken Gomis topu Kerem'e vermedi. Boş pozisyonda 3'ü atsa rahat bir galibiyet alacaktı. Hattrick yapma sevdan senin iki puanına mal olabilirdi. Futbol böyle bir oyun değil" sözlerini kullandı. 

Galatasaray'ın tecrübeli eldiveni Okan hakkında konuşan Necati Ateş, "Okan Kocuk Galatasaray'ı son dakikada ipten aldı. İyi de kötü de oynasaydı kazanması lazımdı. Galatsaray son 20 dakika çok mahkum oynadı" dedi. 

Necati Ateş, cezalı duruma düşen Torreiraya sert çıktı Kart görmek için her şeyi yaptı

"TOPUN CANI VAR" 

Sarı-kırmızılıların ataklarını değerlendiren Ateş, "4-5'e gidecek maç bir anda 2-2 bitebilirdi. Bunu biz yaşadık. Fırsatları yakaladığın an boştayken arkadaşına vermezsen olmaz. Topun canı var bir anda kalende görürsün. Galatasaray hiç kalesinden çıkamadı son 20 dakika" dedi. 

Haberin Devamı

Fredrik Midtsjö'nun hava toplarında etkili olduğunu söyleyen Necati Ateş, "Duran toplarda bugün inanılmaz etkiliydi. Oyun anlamında istediğini sahaya yansıtamayan bir Galatsaray vardı. Kaliteye baktığımız zaman İstanbulspor'un yaptıklarına az diyemeyiz" açıklamalarında bulundu. 

"SARI İÇİN HER ŞEYİ YAPTI",

Gelecek maç cezalı olan Torreira için sert çıkan eski futbolcu, Sarı kart görmek için her şeyi yaptı Torreira. onun gibi bir oyuncunun bunu yapması yanlış. Yapmaması lazım. Galatasaray Sivas'a gidiyor. Sert maç... Senin takıma çok ihtiyacın varken bunu yapman doğru değil" ifadelerini kullandı. 

Necati Ateş, cezalı duruma düşen Torreiraya sert çıktı Kart görmek için her şeyi yaptı