Galatasaray Nihat Kahveci'den Bafetimbi Gomis övgüsü! 'Yedekte de kalsa küsmedi'

Nihat Kahveci'den Bafetimbi Gomis övgüsü! 'Yedekte de kalsa küsmedi'

26.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında İstanbulspor'u 2-1 mağlup etti ve haftayı lider kapattı. Sarı-kırmızılıların gollerini Bafetimbi Gomis kaydetti. 37 yaşındaki yıldızın ve diğer oyuncuların performansını Nihat Kahveci yorumladı.

Nihat Kahveciden Bafetimbi Gomis övgüsü Yedekte de kalsa küsmedi

Türk futbolunun efsane isimlerinden Nihat Kahveci, Galatasaray'ın İstanbulspor'u 2-1'le geçtiği karşılaşmayı değerlendirdi. Nihat Kahveci, sarı-kırmızılıların emektar golcüsü Bafetimbi Gomis hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların liderlik koltuğuna oturmasını değerlendiren Nihat Kahveci, "Ligimizin yeni lideri Galatasaray. Lider olmak kolay değil. Bugünkü maç da en önemli örneği. Uzatma bölümüne kadar 4-0 olsa neden oldu denmezdi. Oyuna Berkan, Aanholt, Yusuf ve Mata girdi ama bir takım bu kadar değişmemeli. 93'teki şut gol olsa. Lider olamamaktan dolayı büyük bir sessizlik olurdu. Ligin ilk 8 haftasına baktığımızda Galatasaray lider olamaz derdik ama şimdi geldi zirveye oturdu" diye konuştu.

Nihat Kahveciden Bafetimbi Gomis övgüsü Yedekte de kalsa küsmedi

Süper Lig'de zirvede kalmanın zor olduğunu belirten Nihat Kahveci, "Zirvede rüzgar daha çok sert eser. Önemli olan burada kalabilmek. Ligimiz çok keyifli bir periyoda giriyor. Hatanın af olmayacağı haftalar geliyor. Kopmalar da olabilir. Herkesin kaybetme ihtimalinin olduğunu görüyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı oyuncuların 2-0'ı bulduktan sonra rehavete kapıldığını dile getiren Kahveci, "Bir gol yediğinde panik hemen başlıyor. Kale önündeki lavbali şutları atmayacaksın. En tehlikeli skor 2-0'dır. 3. golü bir şekilde bulacaksın. Bu maç berabere de bitebilirdi. 5-2'de bitebilirdi" dedi.

Bafetimbi Gomis'in performansını yorumlayan Nihat Kahveci, "Galatasaray'da oynanabilecek en zor mevkilerden biridir forvet. Beklenti inanılmazdır. 15 gol atarsın ama beğenmezler. Yedekte de kalsa küsmedi. 37 yaşında Galatasaray'da oynamak kolay değildir. En kritik anlarda sahaya çıktı. Ayrı bir tebriği hak ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Nihat Kahveciden Bafetimbi Gomis övgüsü Yedekte de kalsa küsmedi

Sarı-kırmızılıların ilk 10 dakikalık performansını ve genel savunmasını değerlendiren Nihat Kahveci şu ifadeleri kullandı:

"Benim için şok olan, taraftarı çağırdılar, sen çağırmasan da gelecek o ayrı geçen sene de geldi ama sen 10 dakikalık maç başlangıcını nasıl yaparsın. İlk pozisyonu 15'te buldu Galatasaray. Galatasaraylı oyuncuların kafaları neredeydi bilmiyorum. İstanbulsporlular yanlış anlamasın ama kadro kalitesi ortada. Galatasaray taraftarı bekliyor 3'ü 4'ü. Bütün takımlar rakibine pozisyon veriyor. Galatasaray'ın pozisyon verip gol yedikleri maçlar hep bireysel hatalardı. Bütün büyük takımların defansif sıkıntıları var. Teknik direktörler attıklarına odaklanıyorlar. Ligde en az gol yiyen takım Galatasaray ve Konyaspor. Bunun nedeni Muslera... Bugün Okan kurtardı. Bu arada hakemlerimiz nerede kamp yaptı? Ne içti? Ne yedi bilmiyorum ama sen o pozisyona nasıl aut verirsin? Mertens'e hayran kaldım. Kaptan Kerem'in örnek alacağı isimlerin başında Mertens geliyor. Duran topları çok iyi kullanıyor."

Haberin Devamı

Nihat Kahveciden Bafetimbi Gomis övgüsü Yedekte de kalsa küsmedi