Futbol Nihat Özdemir: Korsan yayın herkese zarar

Nihat Özdemir: Korsan yayın herkese zarar

13.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Özdemir, korsan naklen yayınları için yeni bir yasaya ihtiyaç bulunduğunu söyledi, “Kaçak yayınları önleyebilirsek başta spor kulüplerimiz kazanır, TFF kazanır, devletimiz kazanır, Digiturk kazanır” diye konuştu

Nihat Özdemir: Korsan yayın herkese zarar

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig başlangıcından önce beinsport’a konuştu, futbolla ilgili her konuya cevap verdi.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig başlangıcından önce beinsport’a konuştu, futbolla ilgili her konuya cevap verdi.İşte Özdemir’in konuşmasından satır başları:n Geçen yıl zeminlerden çok büyük şikayetler aldık. Bu sene her zemini denetleyeceğiz. Eğer o zeminde problem varsa denetimler sıklaştırılacak. Hala düzelmediyse o stadyumdaki maçı başka stadyuma alacağız. n TFF 1. Lig’de Altınordu takımımız hiçbir yabancı oyuncu kullanmadı. Az kalsın Süper Lig’e geliyorlardı.

Haberin Devamı

Mehmet Seyit Özkan dedi ki, “Süper Lig’e de gelsem, tamamen Türk futbolcularla oynayacaktım” dedi. Ben de “İnşallah seneye çıkarsınız” dedim.

Yerli futbolcu oynatan, altyapısından yerli futbolcu yetiştiren kulüplerimize teşvik primi verileceğini de söyleyeyim.

 UEFA, deplasman golü kuralını kaldırdı. Biz de Türkiye Kupası’nda çeyrek final sonrasında ve alt liglerdeki play-off’larda o kuralı kaldırdık.n Oyuncularımız maçlarda hakemi kandırıcı hareketler yapmasınlar. Hocalarımız, hakemlerimize yardımcı olsunlar.

Gol çizgisi teknolojisinin maçlarımızda uygulanmasını ben destekliyorum.n Barcelona, Messi’yi takım harcama limitinden dolayı elinde tutamadı. Takım harcama limitlerini, TFF Lisans Kurulumuzla beraber çalışarak yapıyoruz. Bunu yaymayı düşünüyoruz. TFF 1. Lig’e de yapmak istiyoruz. 2. ve 3. ligimizden de “Bize de limit gelsin” talepleri var.

Haberin Devamı

Bizim Digiturk’le bir sözleşmemiz var. Bu sene son senesi. 31 Aralık 2021’den önce yayın ihalesini yapacağız önümüzdeki 5 yıl için. Kimin kazanacağını da göreceğiz.

5. senemizi önce Yusuf Bey imzaladı, sonra da ben imzaladım. Tahmin ediyorum para gelmiştir. Saat 14.00 gibi Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig’in tüm takımlarına sezonun ilk avansı ödenecek. Ağustosta önemli bir miktar daha alınacak.

Devlet korsan yayından ötürü kaybediyor. Bence devletimiz tarafından yeni yasaların çıkmasına ihtiyacımız var. Biz bu kaçak yayınları önleyebilirsek başta spor kulüplerimiz kazanır, TFF kazanır, devletimiz kazanır, Digiturk kazanır.

‘Önce dinleriz sonra karar veririz’
Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği ile yüzde yüz aynı fikri taşımalarının mümkün olmadığını söyleyerek, “Bize düşen şudur; biz herkesi dinleyeceğiz, netice olarak kararı vereceğiz” dedi. Yabancı konusuna değinen Özdemir, “6 tanesi tribünde olabilir, yedek olabilir ama sahada 8 yabancı istiyoruz. 20 takım içerisinde birçok kulüp 8+6’nın uygun olduğunu söyledi. 1 yıl evvel almıştık bu kararı ve 3 yıllık bir periyotta almıştık. Pandemi nedeniyle ertelememizi istediler, hay hay dedik” ifadesini kullandı.